Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi

Mardin'de DEDAŞ'ın, borcu bulunduğu gerekçesiyle MARSU'ya ait içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, DEDAŞ'ın önünde kazı çalışması yaptı

Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi
Mardin'de MARSU'ya ait tesislerin elektriğinin kesilmesi
GİRİŞ 22.01.2015 18:51 GÜNCELLEME 22.01.2015 18:51

Mardin'de, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ), borcu bulunduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (MARSU) ait içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesmesinin ardından Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi ekipleri, DEDAŞ'ın önünde kazı çalışması yaptı.

DEDAŞ'ın borcu bulunduğu gerekçesiyle MARSU'ya ait içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi de DEDAŞ hizmet binasına imar planına uygun olmadığı iddiasıyla tebligat astı.

DEDAŞ hizmet binasının kapılarına tebligatı astıran Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Hasan İzgi, DEDAŞ yetkililerine defalarca tebligat yaptıklarını ve imar planına uygun yapı yapmadıkları konusunda daha önce uyarıda bulunduklarını belirtti.

İmar planına aykırı yapılara "savaş açtıklarını", atık yeni dönemin başladığını anlatan İzgi, şöyle konuştu:

"Mardin'e güzel şeyler yapacağız. İmar ile ilgili yanlış uygulamaların önüne geçeceğiz. DEDAŞ'ın yapıları aykırıdır. İmar Kanunu'nun 32. maddesine istinaden bu tebligat süresi içerisinde gereği yerine getirilmese başka işlemler önümüzdeki süreçte başlayacaktır. Şu anda yasal anlamda ilk adımı biz attık. DEDAŞ İl Müdürlüğü, gereğini yerine getirmezse Cumhuriyet Başsavcılığına ve gerekli yerlere müracaatlar olacaktır."

İzgi, DEDAŞ binasının önüne gelen iş makinelerinin yıkım için değil, altyapı çalışması için geldiğini söyledi.

İzgi'nin açıklamasından sonra iş makineleri, DEDAŞ binasının girişini kazdı. Kazı nedeniyle binaya giriş çıkış yapılamadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim