Özgecan'ın katili avukat istedi

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın katil zanlısı avukat tayin edilmesini istedi.

Özgecan'ın katili avukat istedi
Özgecan'ın katili avukat istedi
GİRİŞ 09.05.2015 12:13 GÜNCELLEME 09.05.2015 17:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tarsus’ta 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe’nin (25) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Haziran 2015 tarihinde başlanacak.

Olayın hemen ardından Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamada, baroya kayıtlı hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediği kamuoyuna duyurulmuştu ancak baş zanlı Suphi Altındöken, ilk duruşmaya yaklaşık 1 ay kala Mersin Barosu’ndan avukat istedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Suphi Altındöken’in ailesinin, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak avukat talebinde bulunduğunu söyledi.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bu son talepten önce Mersin Barosu’ndan avukat tayin edilmesini istediğini anımsatan Antmen, “Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız gibi Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Mersin Barosu’na yazı yazarak baş zanlı diyebileceğimiz Suphi Altındöken’e avukat tayin edilmesini istemişti.

En son 5 Mayıs 2015 tarihinde Suphi’nin ailesi tarafından da Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe verilerek zanlıya Barodan avukat verilmesi talep edilmiş. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Barosu’na bu talebi yazıyla bildirdi” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • avukat mı 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi yüzle diyeceğim ama yüz elbette yok. ar yok, vicdan yok, edep yok, ahlak yok. bunlardan mahrum bir şahsiyet avukat da ister , çıkmak da. ama ömür boyu hapis onu bekliyor.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    zanlının suçlu olduğunu kanıtlayan birçok delil var,on tane avukat olsa ne yazar. yakında serbest kalacağını sanmıyorum,ağırlaştırılmış müebbet olduğundan af çıksa bile pek yararlanamaz,ve bu adama cezaevinde mahkümlarında pek iyi davranacağını sanmıyorum. sonu ya intihar,ya öldürülmek diyorum.
    Cevapla
  • M Yumak 8 yıl önce Şikayet Et
    bu canavar yakinda selbest kalirsa hic sasirmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır