Erzurum'da "CHP'nin seçim tırı" tartışması

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırının, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırılmasının ardından sosyal medyada şahsına yönelik yapılan paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti

Erzurum'da "CHP'nin seçim tırı" tartışması
Erzurum'da "CHP'nin seçim tırı" tartışması
GİRİŞ 27.05.2015 16:30 GÜNCELLEME 27.05.2015 16:30

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırının, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırılmasının ardından sosyal medyada şahsına yönelik yapılan paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Korkut, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce Yakutiye Kent Meydanı'nda sit alanı olmasına rağmen CHP'nin seçim tırının oraya adeta zorla ve zorbalıkla girerek alanda tahribat yaptığını söyledi.

Bu konuyla ilgili CHP adaylarıyla yaptıkları görüşmelerde sit alanlarında bu tür faaliyetlerin yürütülmesinin doğru olmadığını, uygun alanların tahsis edileceğini ifade ettiklerini dile getiren Korkut, "Bunu kabul etmediler. Biz de kanun çerçevesinde ve belediye yetkileri içinde zabıtamızı görevlendirmek suretiyle bu tırı ortadan kaldırdık" dedi.

Korkut, agresif hareketlerle bir yerleri işgal ederek siyaset yapılamayacağını belirterek, "İstanbul'da da 2-3 ağaç bahane edilerek insanlar oraya sevk edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ciddi manada maddi kayıplar verdirildi, bu zihniyet tarafından. Şimdi aynı hareketleri burada tekrar bu senaryoyu ortaya koymak istediler. Ancak Erzurum halkının ciddi manada devletinin yanında olduğunu ve bu tür oluşumlara da müsaade etmeyeceğini de gördüler" diye konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinden beri CHP'nin seçimde kazanamadığını ifade eden Korkut, 7 Haziran'daki seçimde de bu agresif hareketlerin sandıkta cevap bulacağını belirtti.

Korkut, dün akşam saatlerinde CHP'nin seçim tırının, Anıtlar Kurulu kararıyla Yakutiye Kent Meydanı'ndan kaldırılmasının ardından sosyal medyada paylaşımlar yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ben genç bir milletvekili adayı olan kardeşimize bunları yakıştıramıyorum. Benim şimdiye kadar parsel, şu, bu hesabım olmadı, bundan sonra da olmaz. Benim dokunulmazlığım da yok. Hukuki süreç de başlatılabilir. Çevik kuvvetin şiddet kullandığı iddia ediliyor. Tamamen yalan, şiddetle kınıyorum. Bununla ilgili olarak da halkı galeyana getirerek birtakım provokatif eylemler yapmaktan da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Eğer bu arkadaş hukukçuysa ilk önce gelirdi, bizimle konuşurdu. Bu zihniyet geçmiş dönemlerde maalesef camileri ahıra çeviren zihniyet. Ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayan zihniyet. Bunlardan tarihi eserlere, yeşil alanlara saygı bekleyemez."

Yakutiye Kent Meydanı yapılırken ağaçlara zarar verildiği şeklinde söylemlerin olduğunu dile getiren Korkut, orada ekonomik ömrünü tamamlayan ağaçların söküldüğünü, sağlıklı ağaçların da başka yere dikildiğini anlattı.

Korkut, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımların ahlaki ve inanç değerleriyle de örtüşmediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunların ahlaki ve inanç değerlerinin de çok ciddi hezeyana uğradığı belli. Çok çirkin, çok edepsizce küfürler yapılmış. Bununla ilgili de kanuni süreci de başlatıyorum, cumhuriyet savcılığına bu tweetlerle ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Bu zihniyetin siyasi şeyle gelme şansları olmadığı için bu tür atraksiyonlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. 7 Haziran'dan sonra geçmiş dönemlerde olduğu gibi millet bunları silleleyecektir, tokatı atacaktır. Bunlarda utanma, arlanma da yok. Kaç dönemdir girdikleri seçimlerde mağlup olmalarına rağmen... Bu zihniyetin ana noktasında oturan kişilerin istifa etmesi lazım. Yüzsüzlükle o makamları işgal ediyorlar."

CHP Erzurum 1. sıra milletvekili adayı Gonca Aytaş'ın seçim kurulu kararıyla seçim tırını Yakutiye Kant Meydanı'nda konuşlandırdığını iddia ettiğini belirten Korkut, son gelen Anıtlar Kurulu kararının geçerli olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti