"Bu vatan için gazi olduk, şehit de oluruz"

Antalya Emniyet Müdürlüğünde Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevini yürütürken emekli olan Bülent Mutluyazar, artan terör olayları ile birlikte şehit haberlerinin gelmesi üzerine göreve dönmek için Emniyet Müdürlüğüne başvurma kararı aldığını açıkladı. 

"Bu vatan için gazi olduk, şehit de oluruz"
"Bu vatan için gazi olduk, şehit de oluruz"
GİRİŞ 11.08.2015 18:51 GÜNCELLEME 11.08.2015 19:07

Mutluyazar, AA muhabirine, 25 yıl önce polis kolejinden mezun olduktan sonra, bölücü terör örgütü PKK'nın o yıllarda yaptığı eylemler nedeniyle kendi isteğiyle özel harekat eğitimi aldığını söyledi.

Özel harekat polisi olarak mesleğe başladığını dile getiren Bülent Mutluyazar, halka sürekli zulmeden terör örgütüyle mücadele etmeyi amaçladığını ifade etti.

Mutluyazar, 1993 yılında bir binadaki terör örgütü üyelerine yönelik yaptıkları operasyonda çıkan çatışmada ayak ve karın bölgesinden vurulduğunu bir süre hastanede tedavi gördükten sonra da görevine devam ettiğini kaydetti.

Verilen her görevi layıkıyla yapmaya çalıştığını anlatan Bülent Mutluyazar, "Vatana ve millete iyi hizmet etmek için çalıştım. Ancak, bir takım yerlere yaranamadım. Bir cemaate bağlı olmadığım için benimle uğraştılar. Fetullah Gülen cemaati uğraştı. Hakkımda soruşturma açtılar. Gizli davalar yürütmüşler, ancak savcılık hepsinden takipsizlik vermiş. Benim tek sevdam vatan ve millet. Suç unsuru, yani bir yanlışımızı bulamadılar. 2010 yılında da beni dinlemişler. Bu konuyla ilgili savcılık ifademe başvurdu. O dönem terfi vermediler. Tayinimi de Antalya'dan Kocaeli'ye çıkardılar. Bu nedenle 2011 yılında emeklilik dilekçemi verdim ve emekli oldum" dedi.

Antalya'da ailesiyle birlikte emeklilik hayatı yaşadığını vurgulayan Mutuyazar, "Son günlerde terör olayları arttı. Şehit haberleri geldikçe kahroluyoruz, yüreğimiz kaldırmıyor. Terörle mücadele için göreve her zaman hazırım. Gazi olduktan sonra vatan, millet sevgisiyle görevimize devam ettik. Bu vatan için gazi olduk, şehit de oluruz. Bu nedenle Antalya Emniyet Müdürlüğüne vermek üzere dilekçe hazırladım. Göreve geri dönmek istiyorum. Dilekçemi yarın vereceğim. Devlet gazilere ikinci iş imkanı veriyor. Ben ikinci işimi teşkilatımda yaparak, tecrübelerimden faydalanılmasını istiyorum" diye konuştu. 

Bülent Mutluyazar, sunacağı dilekçesinde, "21 yıl özel harekat polisi olarak şeref ve gururla hizmet verdim. Antalya'da Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptığım dönemde, Fetullah Gülen örgütünün derin faaliyetleri neticesinde, 2011 yılında istemeden emekli olmak zorunda kaldım. Devletime, vatanıma, milletime şerefle hizmet edebilecek kadar deneyimliyim. Hiçbir dini cemaat ve siyasi partiye bağlı ve üye değilim. Vatan ve millet tarafındayım. Memleketin yaşadığı terör hadiseleri vicdanımı derin bir şekilde etkilemektedir. Vatanıma ve milletime, görev yaptığım silah arkadaşlarımla bu dönemde hizmet etmek istiyorum. Herhangi bir maddi beklenti içerisinde değilim. Maaş veya mükafat beklentim yok. Tek amacım, memleketimize ve milletimize bu zorlu günlerde faydalı olabilmektir. Uygun gördüğünüz bir görevde, vatanın herhangi bir yerinde devlete hizmet etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!