Taksim'deki saldırı Ankara'nın devamı

İstanbul Taksim'de gerçekleştirilen saldırıda PKK parmağı...

GİRİŞ 19.03.2016 16:17 GÜNCELLEME 19.03.2016 17:21
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner - Haber7.com

İstiklal caddesindeki saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK'nın gerçekleştirdiği bilgisi ağırlık kazanıyor. Bitmek üzere olan bölücü terör örgütünün son çırpınışları olarak gösterilen bu tür sivil saldırıların ardında nelerin yaşandığını Eski Emniyet İstihbarat Dair Başkanı Bülent Orakoğlu'na sorduk. Orakoğlu "7 Haziran sonrası PKK'ya devlet kurma sözü verdiler. Taksim saldırısı Ankara'nın bir devamıdır" dedi.

İşte Orakoğlu'nun o açıklamaları

Taksim saldırısına baktığımız zaman PKK ağırlıkta gözüküyor. Yeni Kandil iddiası var ya: PKK’nın kamplarını yeni Kandil dedikleri alana taşıdıkları iddia ediliyor. Dün de Kuzey Irak’a yapılan hava operasyonları var.

Bu saldırı Ankara’da yapılan saldırıların devamı görünüyor. DAEŞ ya da PKK önemli değil. Bunlar zaten bir merkezden yönetiliyor.

TAMPON DEVLET HAYALİ 

İki hedefi var: Suriye’de federatif bir yapı kuruldu iddiası var. Bu yapının Türkiye’de sözde özyönetim ilan edilen yerlerle buraları birleştirerek bir tampon devlet kurma hayali var.

PKK’nın böyle bir hayali var. Türkiye geçtim Silopi’de, Cizre’de sınır dışında bile buna asla müsaade etmeyecek.

PKK YOK OLMA AŞAMASINDA

PKK sözde özyönetim ilan ettiği yerlerde büyük bir darbe yedi. Resmen yok oldu. Ankara saldırısında tamamen Türk toplumunu hedef aldı. Masum ve sivil insanları hedef aldı.

BU BİR İNTİHARDIR

Bu dünyanın her yerinde terör örgütlerinin intiharı olarak tanımlanır.  PKK’nın özyönetim ilan ettiği yerde tüm desteğini kaybetti.

PKK HER MANADA BİTTİ

Psikolojik olarak da yenildi.

Sosyal medyada da bir takım operasyonlar yapılmak isteniyor. Taksim’de bir bomba patlıyor. Sosyal medyada bunun birkaç katı büyüklüğünde bomba patlatılıyor.

Tek amaçları var: Toplumu korku ve endişeye sevk etmek.

Terörle nasıl mücadele edeceğiz?

İŞİN BİR DE EKONOMİK BOYUTU VAR

Halkın desteğini almayan bir yapı bir şey yapamaz. PKK çok sıkışmış bir vaziyettedir.

21 Mart öncesi ellerinden geleni yapıyorlar. Tabi bunda dışarıdaki güç odaklarının da etkisi var.

Aynı zamanda işin ekonomik boyutu var: Yaz geliyor. Burada ölen 12 yabancı uyruklu şahıslara baktığımızda olayın sadece vahşet tarafını görmüyoruz. Bir de turistlerden

TAK UYDURMA BİR ŞEY: BUNLAR PKK'DIR

Şimdi TAK diyorlar. Bu TAK’ın ne olduğuna bir bakalım: TAK Avrupalı devletlerin gözünde kamuflaj sağlamak için uydurulmuş bir örgüt. Yani aslında PKK.

2006 – 2007 yılında turizmin olduğu yerlere saldırdılar.

DEVLET SÖZÜ VERDİLER

Çözüm sürecini PKK niye bozdu? 7 Haziran’da 80 milletvekili çıkarmışsın. Ne oluyor da bir anda saldırıya geçiyor. PKK’ya size devlet kurduracağız diyerek kandırmışlar.             

PKK adlı terör örgütü Türk toplumunu hedef aldı.

Türkiye’de iç savaş görüntüsü vermek istiyorlar. Ya da Türkler Kürtler’i katlediyor algısı oluşturmak istiyorlar. Ama devlet buna izin vermeyecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • alper 8 yıl önce Şikayet Et
    meclisteki itlerden başlanarak ne kadar terörist sempatizan diğer bölücü örgütlerin mensupları varsa asılmadan bitmez.
    Cevapla
  • korkmuyoruz! 8 yıl önce Şikayet Et
    sizden hic bir sekilde korkmuyoruz.. iki capulcu yuzunden sokaklara cikmiycakmisiz da vs vs.. benim ulkemde sen kim oluyorsunda bize yasak getirmeye calisiyorsun korku salmaya calisiyorsun ancak calisirsin zaten.. biz her zaman cumhurbaskanimizin ve basbakanimizin yanindayiz maddi manevi ne gerekiyorsa.. sunu unutmayin ki siz sadece dis gucleri yaniniza aldiniz biz Allah yanimiza aldik Allah bizimle.. tum cabamiz guzel vatanimiz icin...
    Cevapla
  • A. b 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir hak la batıl lın savaşı dünya kurulduğundan beri böyle bitmedi bitmicek, taki Mehdi A.s gelene kadar
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam diye diye dilimde tüy bitti. Hdpnin içi araştırılıp gerçekten bu örgüte destek sağlayanlar ibreti alem için sallandırılmalı artık tutulan pkklılar içerde paşa paşa yatmamalı. SALLANDIRILMALI ki devlet neymiş görsünler bu ülkeden de defolup gitsinler.
    Cevapla
  • isimail serin 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye gidib kandildeki elabaslarini etkisiz hale getirmeden bu is bitmez mutlaka yilanin basini koparmak mecburiyetindedir bunun yapilmasi sart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi