Suriye'de ateşkes! Rejimden açıklama geldi

Suriye rejimi, Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda varılan ateşkesi, 18 Eylül'e kadar tüm ülkede uygulayacağını açıkladı.

GİRİŞ 12.09.2016 21:54 GÜNCELLEME 13.09.2016 09:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye rejiminin, Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesi, 18 Eylül'e kadar tüm ülkede uygulayacağı bildirildi.

Suriye'de rejime bağlı ordunun, ülkenin resmi ajansı SANA'da yer alan açıklamasında, "Ateşkes, silahlı gruplar tarafından yapılan herhangi bir ihlale cevap verilme hakkını korumakla birlikle 12.09.2016 günü saat 19.00'dan itibaren 18.09.2016 tarihi ve saat 23.59'a kadar tüm ülkede uygulanacak." ifadesine yer verildi.

MUHALİFLERDE DURUM

Muhalifler ateşkesle ilgili bir açıklama yapmazken, yerel kaynaklar, muhaliflerin bazı çekinceler bulunmasına rağmen, ateşkesin kabul edildiğine dair bir değerlendirme niyeti taşıdığını aktardı.

Bu çekinceler arasında ateşkesin uygulanması konusunda herhangi bir güvence verilmemesi gibi noktalar olduğu vurgulandı.

REJİM ATEİKESİ İHLAL ETTİ

Suriye'de ateşkes sağlandıktan hemen sonra, Esed rejimi İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki Maaret Musayrin beldesindeki yerleşim alanına düzenlediği hava saldırısı sonucu ateşkesi ihlal etmişti.

Geçen cuma İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, Suriye'de Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesin yerel saat ile 18.45'te yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Muhsin 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhaliflerin ezici çoğunluğu ateşkesi kabul etmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim