1 milyon YTL'lik sahte pul operasyonu

Mali polisin Ankara'da yaptığı operasyonda, Türkiye Barolar Birliği'nin dava açmada kullandığı vekalet pulları ile sahte posta pulu basan bir şebeke ortaya çıkarıldı.

1 milyon YTL'lik sahte pul operasyonu
1 milyon YTL'lik sahte pul operasyonu
GİRİŞ 30.05.2007 12:40 GÜNCELLEME 30.05.2007 12:40

Mali polisin Ankara'da yaptığı operasyonda, Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) dava açmada kullandığı vekalet pulları ile sahte posta pulu basan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Şebekeyle birlikte 1 milyon YTL'lik sahte pul ele geçirildi. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, İskitler'deki bir matbaada sahte pul basıldığını tespit etti. Mahkemeden alınan arama kararının ardından matbaaya baskın düzenleyen ekipler, burada sahte pul basan Özer A, Tarık Ç, Zeki A. ve Hayati T. adlı kişileri suçüstü yakaladı. Matbaada yapılan aramada, 228 bin 800 YTL'lik sahte posta pulu ile bu pulların basımında kullanılan klişeler ele geçirildi.


 Mali polis, yaptığı sorgulamanın ardından aynı şebekeyle bağlantılı olduğunu tespit ettiği Dikmen'deki bir iş yerinde de arama yaptı. TBB'ye ait 5 bin 600 adet sahte vekalet pulunun ele geçirildiği iş yerinde ayrıca PTT'ye ait üzerinde hayvan, insan ve bitki figürleri bulunan ve değişik şehir isimlerinin bulunduğu pulların kimyasal işlemlerden geçirilerek üzerinde değişiklik yapıldığı da belirlendi. Yetkililer, pulların piyasa değerinin 1 milyon YTL olduğunu ifade ettiler. Sorgulamaları tamamlanan 4 zanlı, mahkemeye gönderildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi