İçişleri Bakanlığı'ndan sözlü sınav ile memur alımı! Başvuru şartları neler?

İçişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına KPSS puanı ve sözlü sınav ile memur alımı yapıyor. Peki başvuru şartları neler? Sözlü sınav nasıl olacak? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı'ndan sözlü sınav ile memur alımı! Başvuru şartları neler?
İçişleri Bakanlığı'ndan sözlü sınav ile memur alımı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 19.11.2018 09:20 GÜNCELLEME 19.11.2018 09:20

Devlet personel başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 12 adet Stajyer Kontrolör kadrosuna KPSS puanı ve sözlü sınav ile memur alımı yapılıyor. Başvuruda bulunacak adaylara sözlü olarak tek aşamada sınav yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Yönetmeliği’nin “Sınav Konuları” başlıklı 8 inci maddesinde yer alan konu gruplarındaki bilgi düzeyi ile genel olarak hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri yanında genel kültürü, ifade kabiliyeti, temsil yeteneği vasıfları da göz önünde bulundurularak değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Peki başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

 

- Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak, -Giriş(Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1984 tarihinden sonra doğanlar),

- ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP9” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 72 kişi içerisinde bulunmak (72 nci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

SÖZLÜ SINAV ANKARA'DA

15-16 Ocak 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) sınavı ile memur alımı yapılacaktır. Giriş sınavı; sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır. Sözlü sınavda adaylar, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Yönetmeliği’nin “Sınav Konuları” başlıklı 8 inci maddesinde yer alan konu gruplarındaki bilgi düzeyi ile genel olarak hukuk, iktisat, maliye ve kamu yönetimi bilgileri yanında genel kültürü, ifade kabiliyeti, temsil yeteneği vasıfları da göz önünde bulundurularak değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 26 - 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapabilirler. Başvuru için adaylar www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı Stajyer Kontrolör Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir.

Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların www.turkiye.gov.tr hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler.

İlanın Tam Metni İçin Tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...