Demirağ, Özal'a sıkarken yerde yatan kimdi?

Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili DDK raporunu değerlendiren kurmayları, çarpıcı iddialarda bulundu. Özal'a kurşun sıkılırken bir isim var ki yere çoktan yatmıştı...

Demirağ, Özal'a sıkarken yerde yatan kimdi?
Demirağ, Özal'a sıkarken yerde yatan kimdi?
GİRİŞ 16.06.2012 13:32 GÜNCELLEME 16.06.2012 14:18

Mustafa Şapaloğlu'nun haberi

Özal'ın ölümünün 1988'deki Kartal Demirağ suikasti ile ilişkili olduğunu savunan eski bakanlardan Vehbi Dinçerler, 'Özal'a kurşun sıkılırken Ergenekon'un firari sanığı Bedrettin Dalan'ın yerde yattığını belirterek, 'Bu iş çözülmeden Türkiye'deki karanlık olaylar aydınlanamaz' dedi.

Kanal A'da Özal'a düzenlenen suikasti değerlendiren Dinçerler, 'Turgut Bey planlanan yere otursaydı ölmüştü zaten. Konuşmaya çıktı ve oraya oturmadı. İki kişi ayağa kalktılar aynı anda ben 'ne oluyor' diye ayağa kalktım da bizim eski belediye başkanımız Bedrettin Dalan yere yatmıştı.

Yani orada oturan arkadaşların ayaklarının altındaydı kafası. O suikastin tetikçisinin biri yakalandı. Teşvikçisi, koordinatörü, yapımcısı, yaptırıcısı kimdi?

Bu iş çözülmeden Türkiye'deki karanlık olaylar aydınlanamaz' ifadelerini kullandı. Turgut Özal'ın suikastin ardındaki güçleri çözdüğünü, 'Türkiye karışır' diye işin peşini bıraktığını öne süren Dinçerler, Korkut Özal'ı açıklama, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet

Ağar ile İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli'yi de bildiklerini anlatmaya çağırdı. Yıldırım Akbulut: En ince detayına kadar düşünülmesi ve korunması gereken makamda bu tarz işler oluyorsa bunun üstü kapatılamaz, açığa kavuşturulmalıdır.

Mehmet Keçeciler: O dönemde en ünlü profesörler ve doktorlar kalp krizinden vefat etti şeklinde rapor verince bizim aklımıza hiçbir şüphe gelmemişti. Yakınları olarak zaten cenaze işlemleri ile ilgilendik. Ama şu an ailesi ve yakınları olarak biz ölümünden şüphe duymaya başladık.

Hasan Celal Güzel: Suikaste uğraması konusunda kuvvetli ihtimaller var. Mutlaka mezarı açılmalı ve otopsi yapılmalı. Bu seneye kadar ihmal edilmiştir.

Halil Şıvgın: Hüsamettin Cindoruk bana dedi ki: Turgut Özal gidici. Bende bu ne demek nasıl nereye gidici dedim. 'Ölecek' dedi. 'Bende hepimizi götürür, sapa sağlam' dedim. 'Kesin gidici, 5-6 ay ömrü var' dedi. 'Bu devlet bilgisi aramızda kalacak' dedi. Bu nasıl devlet bilgisi diye sordum 'babadan duydum' dedi. Yani başbakan Demirel. Meclis'te de Özal'ın ölümüyle ilgili geçmişe dönük bir araştırma komisyonu kurulması gerekir.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı