Devlet Başkanı'nın AIDS tedavisi

Gambia Devlet Başkanı Yahya Jameeh, kendi geliştirdiği yöntemle AIDS'i tedavi ettiğini ileri sürüyor. Hastaların bu yönteme yönelmesinden endişe eden doktorlar alarmda.

Devlet Başkanı'nın AIDS tedavisi
Devlet Başkanı'nın AIDS tedavisi
GİRİŞ 23.02.2007 10:00 GÜNCELLEME 23.02.2007 10:00

Ayşegül EKİNCİ'nin haberi


Muz ve bitki macunuyla AIDS’e çare bulmuş

Gambia Devlet Başkanı Yahya Jameeh’in, bitki karışımı, muz ve duayla AIDS’i tedavi edebileceğini öne sürmesi sağlık yetkililerini alarma geçirdi. Çünkü hastalığın yaygın olduğu ülkede halkın, klasik tedaviden vazgeçip muzlu formüle yönelmesinden korkuluyor.

1994’te askeri darbeyle iktidara gelen Jameeh’e göre, AIDS hastalığına yol açan HIV’li hastalara uygulanan anti-retroviral tedavi bağışıklık sisteminin iyice zayıflamasına yol açıyor. Jameeh, kendi geliştirdiği formülün ise AIDS’e çare olacağını iddia ediyor. Televizyon ve radyolarda bitki karışımının tanıtımını yapan devlet başkanı, 'Benimki iddia değil, kesin. AIDS’i tedavi edebilirim ve edeceğim' diyor.



Gambia Başkanı’nın AIDS tedavisi için kullandığı yedi değişik bitkiden üçü Gambia dışından geliyormuş. Jameeh’in ’AIDS tedavisi’ ise şöyle: Bitkilerden yapılan macun şeklindeki yeşil karışım hastanın göğsüne yediriliyor. Daha sonra yine bitki karışımı olan gri bir sıvı bu karışımın üzerine boca ediliyor. Sonraki aşamada sarı renkli keskin tatlı içecek hastaya veriliyor. Tedavinin son aşamasında ise hastaya iki adet muz yediriliyor. Tedavi süresince alkol, çay, kahve ve cinsel ilişki yasak. Macun seansının sonunda elindeki Kuran’ı hastaya doğru tutan Jameeh, 'Allah’ın izniyle 30 günde iyileşeceksin' diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Antalya'da kan donduran görüntü: Kreş müdürü tutuklandı!
Togg'un limuzin versiyonu görüntülendi!