Ak Partili, Bayülgen'e 'edep öğretti'

AK Parti Milletvekili Adayı Özlem Türköne ile CHP Adayı Berhan Şimşek'in konuk olduğu Okan Bayülgen'in proğramında 'sayın' tartışması yaşandı. Bayülgen, konuğa 'Özlem' deyince...

Ak Partili, Bayülgen'e 'edep öğretti'
Ak Partili, Bayülgen'e 'edep öğretti'
GİRİŞ 12.07.2007 13:44 GÜNCELLEME 12.07.2007 13:44
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Türköne ile CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berhan Şimşek, NTV'de Okan Bayülgen'in sunduğu 'Bu Sizi İlgilendiriyor' programının konuklarıydı.

Bürokrat kökenli genç milletvekili adayı Özlem Türköne, 'Kurt siyasetçi' Berhan Şimşek'in hükümete yönelik eleştirileri karşısında sık sık Şimşek'in sözlerine müdahale edince, Okan Bayülgen araya girdi ve sıra ile konuşulmasını önerdi.

Ancak, bu öneri de pek işe yaramayınca Bayülgen, ortamı soğutmak için, 'Yakışıklı bir bey ve güzel bir kız ile program yapıyorum' şeklinde bir iltifatta bulunduktan sonra, 'Özlem daha siyasette yeni...' şeklinde başlayan cümleyi kurmaya başlamıştı ki, Türköne, rahatsızlığını ifade etmek için Okan Bayülgen'in sözüne girmeye çalıştı. Türköne, bir süre duraklayan Bayülgen'den kendisine ismi ve soyismiyle beraber hitap edilmesini istedi.

Konuğu tarafından 'uyarılmaya' alışık olmayan Okan Bayülgen, sinirlendi ve 'Kendi seyircim önünde hiçbir konuğum bana edep dersi veremez. Kimse bana terbiye öğretemez' şeklinde bir tepki ortaya koydu.

Özlem Türköne ise, 'Bu toplumda yaşıyoruz. Bizlerde kişilerin ilk adları ile hitap edilebilmesi için belli bir çerçeve, belli bir yakınlaşma, belli bir ortam doğmuş olması gerekir. Belki Amerikalılar böyle hitap ediliyor olabilir. Ama ben ne Amerikalı ne de Meksikalıyım' şeklinde uyarılarına devam edince, Bayülgen reklam arası verdi.












PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


ÖZLEM TÖRKÜNE KİMDİR?


Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'nin eşi olan Özlem Türköne, Türkiye'nin 22 kadın kaymakamından biriydi... Özlem Türköne AK Parti'den İstanbul 1'inci Bölge dokuzuncu sıra adayı.

YORUMLAR 217
  • sule_nur 16 yıl önce Şikayet Et
    edep yahu!!!. öncelikle sayın ak partili hanım aday özlem akönen i bu kadar sabırlı olduğu için tebrik ediyorum.Yolu açık olsun.Ak Parti için büyük bi kazançtır kendisi bence..KAvgasız bir siyasetten yana olduğunu göstermiştir.Edep, ahlak,görgü kurallarına uyarak programı terketmiştir.Okan bayülgenin tarafsız olmadığını tüm Türkiye görmüştür ancak ben bukadarına da pes diyorum!!seni insanlığa davet ediyorum (saygısız)OKAN!..karşında bir anne,bir eş ,bir bayan, bir brükrat, bir milletvekili adayı vardı! Edep Yahu!!!
    Cevapla
  • Barış DOĞAN 16 yıl önce Şikayet Et
    ben suçluyorum...!. Mesafeyle ilgili ben okan bayülgen denilen şahsiyeti suçluyorum, programına canlı bağlanan kişilerle dalga geçmek ve yine o kişileri aşağılamak, küçümsemek, hatta salak yerine koymak suç değilse okan bey sütten çıkmış ak kaşık...Sen makinana dön de showunu yap okan....
    Cevapla
  • Göktan Güler 16 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar olur. Özlem hanım edebi tayyip beyden öğrendi galiba.kelle dese,ananıda al git ya da sayın diye başlasaydı okan bayulgen daha makbule geçerdi heralde.Ya da Bulent Arınç gibi terbiyesiz deseydi ya konuşamsına musade etmeden...
    Cevapla
  • cüneyt hasçelik 16 yıl önce Şikayet Et
    . okan bey edp dersi nasıl verilir ögrendinmi özlem hanım sana helal olsun işte AK Partili işte böyle olmalı seni tebrik ederim edep dersi almak isteyen varsa özlem hanımın yanına gidebilr.edep dersi ücretsizdir.
    Cevapla
  • Sabit Kal 16 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa televizyonlarinda. tartisan insanlar kadar sakin, sabirli ve kendisine nasil hitap edilmesini rica ederek bildiren, nezaket dolu bir bayan. Siyasetin hep bagirma, cagirma, hakaret etme, sesini hep rakibinden daha yüksek cikartabilme sartina bagli oldugunu sanan bir toplumdan galiba bilimsen tartisma sartlarina uyan bir topluma dönüsme isaretleri görüyorum, hayirli olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?