Bu seçimi Cihan kazanmak istiyor

Cihan Haber Ajansı, 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını en hızlı ve doğru şekilde duyurmak için olağanüstü bir performans sergiliyor...

Bu seçimi Cihan kazanmak istiyor
Bu seçimi Cihan kazanmak istiyor
GİRİŞ 20.07.2007 12:38 GÜNCELLEME 20.07.2007 12:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

22 Temmuz seçimlerinde yazılı, görsel ve internet medyasının hemen hemen tamamı aynı Ajans ile anlaştı. Pazar günü yapılacak seçimlerde  17’si ulusal kanal, 10’u ulusal gazete ve 15 internet sitesi olmak üzere 40’ı aşkın medya kuruluşu sonuçlarını hangi 'Ajans'ın verileri ile duyuracak?


 


Cihan Haber Ajansı, 22 Temmuz’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını en hızlı ve doğru şekilde kamuoyuna duyurmak için çalışmalarını tamamladı. Yayın yasakları kalktığında sonuçların yüzde 50’sini ilan etmeyi hedefleyen Cihan Haber Ajansı, bunun için sandık başlarında 30 bin kişi görevlendirdi.


 


Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bülent Korucu, seçim sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasında Cihan’ın getirdiği yeniliğe dikkat çekerek,  2002 Genel ve 2004 Yerel seçimlerinin sonuçlarını oy sayma işlemlerinin bitmesinin ardından kısa sürede vererek bir ilki gerçekleştirdik. Kazandığımız tecrübeler ışığında 22 Temmuz’da aynı başarıya imza atacağız“ dedi.


 


2002 ve 2004 seçim sonuçlarını oy verme işleminin bitmesinden yaklaşık 5 saat sonra yüzde 99 doğruluk oranıyla kamuoyuna duyuran Cihan, 22 Temmuz seçimlerinde hedef büyüttü. 2004 Yerel Seçimleri’nde seçim yasaklarının kalktığı saatte toplam sandıkların yüzde 40’ının sonuçlarına ulaşan Cihan’ın yeni hedefi seçim yasaklarının kaldırıldığı saatte oyların yüzde 50’inin sayımını bitirerek kamuoyuna duyurmak.


 


Cihan, bu hedefine ulaşabilmek amacıyla merkez ve taşra teşkilatlarında 30 bin kişiye seçim eğitimi verdi. Çalışmalarını “sandık başından sonuç almaya” yönelik sürdüren ve yapılanmasını bu doğrultuda yapan Cihan, seçim çalışmalarına 1 yıl önce başladı. Cihan, sandık bulunan tüm köylere varıncaya kadar her noktadan seçim sonucu almaya yönelik çalışmalarını bitirdi.


 


Cihan, seçim sonuçları alınmaya başladıktan itibaren bekletilmeksizin abonelerinin bilgisine sunacak. Seçim sonuçlarında; oy sayısı, oyların yüzdelik durumu, ilgili siyasi partinin barajı aşıp aşmadığı, milletvekili dağılımının anlık durumu yansıtılacak. Ayrıca resmi olmayan kesin sonuçlar (oy  dağılımı ve milletvekili sayısı) ise tüm sandıklar açıldıktan sonra belirlenecek.


 


Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bülent Korucu, bir yıl önce başladıkları seçim çalışmalarında merkez ve taşrada görev yapacakların eğitimden geçirildiğini belirterek “Seçimde görev yapacak yaklaşık 30 bin kişiye il il eğitim verildi. Bu amaçla seçim çalışması sürecini anlatan bir eğitim filmi çekildi. İllerde görev yapacak arkadaşlarla toplantılar yapılarak eksikler yerinde görülüp giderildi.“ şeklinde konuştu.


 


Korucu, amaçlarının demokrasiye katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Seçim sonuçlarını en sağlıklı ve en hızlı şekilde kamuoyuyla paylaşarak Türk demokrasisine katkıda bulunmak istiyoruz.”


Cihan Haber Ajansı, 2002 ve 2004 seçimlerinde ulusal medyanın yüzde 50’si ile çalışırken, 22 Temmuz seçimlerinde yazılı, görsel ve internet medyasının hemen hemen tamamı ile anlaşma sağladı. Cihan, 22 Temmuz seçimlerinde 17’si ulusal kanal, 10’u ulusal gazete ve 15 internet sitesi olmak üzere 40’ı aşkın medya kuruluşu ile çalışacak.


 


TRT, KD, SHOW, ATV, STAR, KANAL7, SAMANYOLU, CNN TÜRK ve NTV başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen büyük kanalları ile anlaşan Cihan, bu seçimde ilk kez HÜRRİYET, SABAH, MİLLİYET, STAR, YENİ ŞAFAK ve BUGÜN gazetelerine de hızlı seçim sonuçları verecek. Cihan, yazılı ve görsel meydanının yanı sıraçok sayıda internet sitesi de seçim sonuçlarını verecek.


 

YORUMLAR 16
  • can selam 16 yıl önce Şikayet Et
    Örümcek kafalı adam. Sizin gibi örümcek kafalı zihniyetler yüzünden ülkemiz bu hale gelmiştir.ister pilavdan dönün ister dönmeyin rodosa kadar yolunuz var.Yürü aslanımmmm.Anca varırsınız.
    Cevapla
  • tahsin patır 16 yıl önce Şikayet Et
    tahsin. CİHAN HABER AJANSI bıraksın m.vekili sonuçlarnı duyurmayı da 81 ilde seçim anketi yapmışlardı ve bunları seçimden önce açıklayacaklardı. ne oldu? neden açıklamadılar. önce verdikleri sözde dursunlar.
    Cevapla
  • nurettin tatar 16 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Doğru ve tarafsız haberciliğin ne demek olduğunu bir kez daha göstereceğinize inanıyor ve başarılarınızın devamını diliyorum selamlar
    Cevapla
  • Aykut Güloğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    cihan. Cihan\'dan daha iyi sonuç yayınlayacak herhangi bir ajans yok. Çünkü 10 binlerce gönüllüsü o akşam okullara dağılmış olacak. Herhangi bir sandıkta sayım bittiği anda sonuçlar telefonla merkeze ulaştırılacak.
    Cevapla
  • adem yasar 16 yıl önce Şikayet Et
    bir yıl önceden seçim çalışmasına nasıl başlanır? elcevap:. eğer geçen yılın temmuz ayında, yani daha kesin seçim tarihi belli olmadan, seçim çalışmalarına başlamış olabilirler. eğer seçim 22temmuz değilde 10 kasımda yapılacak olsaydı bu sefer aynı haberde şöyle yazardı: seçim çalışmalarına 16 ay öncesinden başladılar! yani bunun müneccimlikle bir alakası yok görüldüğü gibi sevgili yorumcu kardeşim. biraz \"düşünmeyle\" ilgili bir algılama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar