Halaçoğlu'nun açıklamasına büyük tepki

'Dadaloğlu Şenlikleri' kapsamında konuşan TTK Başkanı Halaçoğlu'nun 'Kürtler Türkmen asıllı, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşlar ise Ermeni kökenlidir' açıklamasına Pir Sultan Abdal Kultur Derneği'nden sert yanıt geldi.

Halaçoğlu'nun açıklamasına büyük tepki
Halaçoğlu'nun açıklamasına büyük tepki
GİRİŞ 20.08.2007 01:28 GÜNCELLEME 20.08.2007 01:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yayınladığı mesajla, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na sert yanıt verdi.

"Dadaloğu Şenlikleri kapsamında konuşması ve yorum yapması gereken en son kişi Sayın Halaçoğlu'dur" başlığı ile başlayan basın açıklaması şöyle:

*Irkçı ve bölücü söylemleri, Halaçoğlu derhal istifa etmelidir.

*Bilim adamı kimliği, ırkçı ve bölücü söylemlerden uzak durmayı gerektirir.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof Dr. Yusuf Halaçoğlu bilimsel gerçekleri saptırmaya devam ediyor. Kayseri'de yapılan 'Dadaloğlu Şenlikleri' kapsamında konuşan Halaçoğlu 'Kürtler Türkmen asıllı, Kürt Alevi olarak bilinen vatandaşlar ise Ermeni kökenlidir.' demiş.

Öncelikle Dadaloğlu Şenlikleri kapsamında konuşması ve yorum yapması gereken en son kişi Sayın Halaçoğlu'dur. Çünkü, resmi tarih, Halk Ozanı Dadaloğlu'nu 'Ferman padişahınsa, dağlar bizimdir.' koşmasından ve Osmanlının uyguladığı zulme karşı tutumundan dolayı hala “bir asi” olarak görülür. Sayın Halaçoğlu, 'bir asinin' adının verildiği şenliklerde konuşması resmi tarihle ve konumu ile çeliştiği gibi, resmi ideoloji çizgisinden bakıldığında suç ta oluşmaktadır. Ama bu suç TTK'nın amaçları dikkate alındığında, tarihi 'ehlileştirmek açısından yararlı bir suçtur.' ve resmi tarih yanlılarınca 'mükâfatlandırılır.'

Açıklamanın devamına bu linkten ulaşabilirsiniz


Haber7

YORUMLAR 20
  • GERÇEK SES 16 yıl önce Şikayet Et
    HALAÇOĞLU\'NA CEVAP. KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR 20/08/2007 KONU : Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı, densiz, seviyesiz ve düşmanca açıklamaya cevap. Yusuf Halaçoğlu’nun açıklaması : “ Türkiye’deki Kürtler Türkmendir. Kürt Alevileri ise maalesef Ermeni dönmeleridir.” Bu açıklamaya cevabımızdır : Öncelikle ; Atatürk’ün büyük bir milli ve manevi hissiyatla, Türklüğün asil köklerini ve tarih içindeki seyrini araştırıp, gelecek nesillere gurur duyacakları, kendilerine olan güveni katlaya
    Cevapla
  • hasan celik 16 yıl önce Şikayet Et
    attııınnn bennceeeee... aynaya baksana bir asıl ermeni sensin haloçlu sen bu açıklamanın aslını ve nerden çıktığını açıklamak toplumu bilgilendirmek zorundasınız öyle çıkıpta iki kelime açıklamayla olmuyor bu işler..
    Cevapla
  • kufuk akkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlık. türkler türkmen değil kürtler türmen olacak yazınız
    Cevapla
  • Resul ANTİL 16 yıl önce Şikayet Et
    Ermenide bir soydur ama ben rahatsız oldum.. Ermeni senin sülalendir.
    Cevapla
  • Şamil Batur 16 yıl önce Şikayet Et
    dogru olsada kabul etmeyin kürt vatandaşlarım. zaten dünyada o kadar çok millet var ki aslının türk oldugunu inkar eden bide kürtler etse ne olur ki pek bi fayda saglamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı