Atlasjet uçağı Isparta'da düştü

İstanbul'dan havalanan Atlasjet'e ait içinde 49 yolcu ve 7 mürettebat bulunan uçak, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Çukurören mevkiinde düştü. Yolcu ve mürettebatın isimleri açıklandı:

Atlasjet uçağı Isparta'da düştü
Atlasjet uçağı Isparta'da düştü
GİRİŞ 30.11.2007 05:54 GÜNCELLEME 30.11.2007 05:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'na yolcu yakınları akın etmeye başladı.

Yolcular, uçağın kesinleşmesinin ardından oluşturulan Kriz Masası'ndan bilgi almaya çalışıyorlar. Yolcuların bir kısmının karayolu ile hareket ettiği öğreniliyor.

Atlasjet Havayolları'ndan uçağın düşmesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmıyor.

Isparta Havalimanı'nda bekleyen yolcular, uçağın alçalmaya başladığını belirtiyorlar.

Uçağın pilotunun 'Pisti gördük' mesajını kuleye geçtikten sonra radardan kaybolduğu öğrenildi. 23.00'te kalkması gereken uçak 00.50'de havalanan uçak ile 01.36'da irtibat kesildi.

Uçağın enkazının Keçiborlu yakınlarında bulunduğu anlaşıldı. Isparta ve çevresinde hava koşullarının iniş için uygun olduğu belirtildi.

Uçakta 49 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Uçak 1994 model MD 83 modeli idi.


Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaban, İstanbul'da Atlasjet Genel Müdürlüğü'nde görüşmelerde bulunduktan sonra şu açıklamayı yaptı:


'Uçak gecikmeli olarak İstanbul'dan kalkmıştı. Arama kurtarma ekipleri 1800 metrelik dağa doğru hareket etti. Ekipler helikopterle bölgeye ulaşacaklar.


İşadamları ve yakın arkadaşlarımız bulunuyor.


Atlasjet Havayolları Genel Müdürü Tuncer Doğaner'in bir açıklama yapması bekleniyor.

UÇAKTA BULUNANLARIN İSİMLERİ


Atlasjet Havayolları'ndan yapılan açıklamada, uçakta World Focus Havayolları personelinden kaptan pilot Ferhat Özdemir, ikinci kaptan Fahir Aksoy ve kabin amiri Çağatay Şirin'in bulunduğu belirtildi. Atlasjet personelinden ise hostesler Mana Topçu, Sinem Hatice Vurgun ve Mümine Bulut'un uçakta görev yaptığı kaydedildi. Uçakta bulunan teknisyenin ise isminin belirlenemediği bildirildi.


Yolcu yakınlarından Fettah Özsoy, dün annesi Hatice Özsoy'un vefat ettiğini, üniversiteden yeni mezun olan ve İstanbul'daki bir şirkette staj yapan oğlu Şakir Özsoy'un (22), babaannesinin cenaze törenine katılmak amacıyla Isparta'ya gelmek üzere yola çıktığını söyledi.

Uçakta bulunan yolcuların isimleri belli oldu:


Özlem Karataş
Muhsin Öldürücü
Perihan ve Sinem Kutlu
Ögen Doğan
Mehmet Yılmaz
Rafi Taşkent
Kasım Muhammet Saygılı
Aysun Fadime Balol
Tejfik Büyükçaylı
Engin Abak
Sibel Uysal
Hakan Ulutaş
Saadettin Uğurlu
Özcan Uğurlu
Engin Abak,
Necati Kartal
Saniye Kartal
Hakan Ulutaş
İskender Hikmet


İLGİLİ HABERLER


Bakan Yıldırım'ın basın açıklaması


Uçak enkazını termal kamera buldu


Mürettebat ve yolcuların isim listesi


Sivil Havacılık Kurumu kaza raporu


Pilot ve kule arasında son konuşma


Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok


Doğaner: Malesef kurtulan olmadı


Yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor


'Pilot uçak düşmeden meydanı gördü'


Yolcu yakınları havalimanına akın etti


Atlasjet uçağı Isparta'da düştü


Arama-kurtarma ekibleri alarmda


49 yolcusu bulunan uçak kayboldu




 

YORUMLAR 12
  • ilker calkı 16 yıl önce Şikayet Et
    uysal ailesine . sibel uysal çocukluk arkadaşımdı ailece görüşürdük bizler acılı aileye Allah tan sabırlar diliyoruz acılarını paylaşıyoruz soner aytül ilknur ve ilker calkı
    Cevapla
  • ataberk ulusoy 16 yıl önce Şikayet Et
    özel hava yolları ne kadar güvenli!. son yıllarda mantar gibi özel havayolu türedi.Paranın kokusunu alan tüccar havacılıktan hiç anlamadığı halde 2 eski püskü uçak kiralayıp şirket kurdu.Tamamen kar amacı güdüyorar ve herşeyden kısıyoralr, uçakların bakımı yapılmıyor, zorunlu guvenlik proseslerini es geçliyor.Bir uçağa gunde 7-8 sefer yaptırıyorlar.pilotlarda 2. sınıf, uçaklarda hurdaya çıkmak üzere.
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    başlık yanlış : düşme yok çarpma var . uçak düşmesi ile uçak çarpması farklı şeyler. düşme denilince, uçağın yakıtı biter, mekanik vb arıza olur. bunlar görünmüyor. uçak tepeye çarpmış görünüyor. çarpma olunca durum değişir. havaalanın yaklaşma cihazları eski teknoloji mi ? uçağın navigasyon sistemleri eski mi ? bunlara bakılsın ve diğer havaalanlarında ve uçaklarda önlem alınsın. gerekirse, teknolojisi yetersiz havaalanlarına gece, sisli, yağmurlu vb havalarda inişler yasaklansın..
    Cevapla
  • şeref ünal 16 yıl önce Şikayet Et
    Başımız sağolsun. Çok üzücü bir haber. Milletimizin başı sağolsun , Allah geride kalanlarına sabır versin ve devletimizi milletimizi her türlü tehlikeden ve kötülükten korusun. (amin)
    Cevapla
  • Bana Göre 16 yıl önce Şikayet Et
    . ajan bırak bu ajanlık oyunlarını kac yasındasın sen evlat daha cok gorup duyacaksın Bizim dememiz formalitedir zaten imanlı olanlar refaha kavusacak siz hristiyanlarmı insancılsınız ? sadece benim gorduklerim Irak 90lar ve simdi afganistan afrika belki cok yakında iran pkkyı destekleyerek türkiye üzerine hristiyan milletlerin uyguladıgı zulumde kac masum hayatını kaybetti biliyormusun haclı seferlerinde sizin insana deger veren =? dindasınız mektubunda dizime kadar müslüman kanındayım demedimi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi