Bakan Yıldırım'ın basın açıklaması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , elde edilen son bilgiler ışığında eldeki verileri resmi olarak açıkladı ve uçakta hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi...

Bakan Yıldırım'ın basın açıklaması
Bakan Yıldırım'ın basın açıklaması
GİRİŞ 30.11.2007 07:52 GÜNCELLEME 30.11.2007 07:52

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atlasjet uçağının Isparta'da düşmesiyle ilgili olarak, "İlk bulgulara göre bir hayat emaresi gözükmemektedir. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kaza nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gelerek çalışmaları yerinde izledi. Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Atlasjet Hava Yolları'nın İstanbul-Isparta seferini yapan uçağının inişe geçtiği sırada hava meydanının kuzey batısına 11 kilometre uzaklıktaki Türbetepe mevkinde düştüğünü belirtti.


"İlk bulgulara göre bir hayat emaresi gözükmemektedir. Arama kurtarma ekipleri halen çalışmalarını sürdürmektedir" diyen Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü'nün Isparta'ya gittiğini, ulaştıklarında gerekli raporlamaları yapacaklarını söyledi.


Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan kaza kırım ekibinin de olay yerine hareket ettiklerini bildirdi. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Yıldırım, "Hala ümidimiz hayatta kalanların olduğu yönündedir" dedi.


Yıldırım, gazetecilerin "İniş sırasında Isparta'daki meteorolojik şartları ve uçağın herhangi bir teknik sorununun olup olmadığını" sorması üzerine, hava şartlarının güzel olduğunu, uçağın da teknik ve personel durumu itibariyle herhangi bir anormal durumunun söz konusu olmadığını söyledi.


Uçağın hava şartları dolayısıyla Priştina'dan Atatürk Hava Limanı'na geç geldiğini ve bu nedenle gecikmeli olarak kalkış yaptığını kaydeden Yıldırım, "Isparta'da kuleyle yapılan muhaberede bir anormallik yok. Gerekli noktalarda gerekli raporlamayı yapıyor ve pisti gördüğünü iniş için alçaldığını söylediği anda irtibat kesiliyor ve kaza meydana geliyor" diye konuştu.


Bakan Yıldırım, kaza kırım ekibinin uçağın CVR ve FDP olarak adlandırılan kara kutularının detaylı olarak çözülmesi ve olay yerinde yapılacak incelemelerle kaza nedeni hakkında daha kapsamlı sağlıklı bilgiye ulaşacaklarını bildirdi.


Yıldırım, saat 06.00 civarında uçağın enkazına ulaşıldığını, kendisinin de olay yerine gideceğini belirtti. "Uçakta ünlü bir iş adamının da bulunduğu"nun ifade edilmesi üzerine Yıldırım, "Ünlü veya ünsüz bizim için bütün vatandaşlarımızın değeri aynıdır. Bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin bile bedeli yoktur. Kim olduğu, kim olmadığı önemli değildir" dedi. Bir başka soru üzerine Yıldırım, pilotların uçuş saatleri ve tecrübeleri konusunda herhangi bir sıkıntı gözükmediğini, uçağın da uçuşa elverişli belgesi bulunduğunu, gerekli denetimlerinin yapıldığını ifade etti.


İLGİLİ HABERLER


Bakan Yıldırım'ın basın açıklaması


Uçak enkazını termal kamera buldu


Mürettebat ve yolcuların isim listesi


Sivil Havacılık Kurumu kaza raporu


Pilot ve kule arasında son konuşma


Uçak enkazına ulaşıldı kurtulan yok


Doğaner: Malesef kurtulan olmadı


Yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor


'Pilot uçak düşmeden meydanı gördü'


Yolcu yakınları havalimanına akın etti


Atlasjet uçağı Isparta'da düştü


Arama-kurtarma ekibleri alarmda


49 yolcusu bulunan uçak kayboldu


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var