Çeçenistan topyekûn 'Putin' dedi

Hile iddialarının ayyuka çıktığı Rusya seçimlerinde Müslüman ve Türk halkların Putin'e oy yağdırması dikkat çekti. Çeçenistan'ın yüzde 93.3'ü Putin'i seçti...

Çeçenistan topyekûn 'Putin' dedi
Çeçenistan topyekûn 'Putin' dedi
GİRİŞ 05.12.2007 08:00 GÜNCELLEME 05.12.2007 08:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya’daki parlamento seçimlerinden Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi yüzde 64.1’lik ezici bir zaferle çıkarken, sayısı 20 milyonu bulan Rusyalı Müslüman’ın Putin’i desteklediği ortaya çıktı.


Bu desteğin arkasında seçimden bir ay önce Putin’in, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin ile yaptığı görüşmenin etkili olduğu belirtiliyor. Müftüler Konseyi, Müslümanları sandık başına gidip Putin’i destekmeye çağırmıştı. Ülke genelinde seçime en yüksek katılım yüzde 99 ile Çeçenistan’da oldu. Ramazan Kadirov’un başkanlığı altındaki Çeçenistan’da seçime katılanların yüzde 99,4’ünü iktidardaki BRP lehine oy kullandı. Müslüman cumhuriyetlerde Putin’in birinci sıra aday olduğu BRP’ye yüzde 88 ila yüzde 99.4 arasında oy çıktı.

Gaynuddin, “Putin iktidarı Rusya Müslümanlarının her türlü sorunu ile yakından ilgileniyor. Putin döneminde Rusya Federasyonu İslam dünyası ile ilişkileri geliştirdi ve İslam Konferansı Örgütü’ne gözlemci statüsü ile katıldı. Moskova merkez caminin inşasında sağladığı desteği unutamayız. Müslüman din adamlarının yetişmesi için büyük bir öneme sahip olan İslam Üniversiteleri’ne diğer üniversiteler ile denklik verildi. Eğitim vakfına maddi destekler sağlandı” dedi.

ORAN ŞAŞIRTTI


  • Çeçenistan: Yüzde 99.3
  • Tataristan: Yüzde 77.5
  • Dağıstan: Yüzde 89.47
  • İnguşetya: Yüzde 98.72
  • Başkırdistan: Yüzde 89.4
  • Kabartin-Balkar: Yüzde 96.12
  • Karaçay-Çerkes: Yüzde 92.2

  • (Akşam)

    YORUMLAR 6
    • ataberk ulusoy 16 yıl önce Şikayet Et
      Çeçenleri acımasızca haktleten putin\'e +93 oy çıktığına kimse inandıramaz beni!. Çeçenistanda taş üstünde taş koymadı bombalarla dümdüz etti.okadar acmısızki çeçenelrle beraber gözünü kırpmadan 300 rehine çocuğu bile öldürttü.bu adam soğuk kanlı bir katil, acımsız bir diktatör.Türkiye biran önce rus doğalgazına bağımlılığını azaltmalı.pkk ya desteğin kesilmesi karşılığında Putinin insafına terkettiği çeçenleri tekrar desteklemeli.BU hasta ruhlu adam yakında hitler gibi dünyayı ele geçirmye çalışacak ve çok kan dökülecek biran önce önlem alınmalı.
      Cevapla
    • ataberk ulusoy 16 yıl önce Şikayet Et
      putin 21. yy ın hitleri olma yolunda!. Petrolün 100 dolara fırlamasıyla rusya para içinde yüzmeye başladı, avrupanın tüm enerji kaynaklarını elinde tutuyor.AKKA anlaşmasını askıya alığını açıkladı tekrar silahlanamaya başladı.Ve tekrar rus impratorluğunu birleşik rusya adı altında kurmaya çalışıyorlar.Acımasız bir KGB ajanı olan putin tüm muhalefeti sindirdi, rakipelri tek tek öldürttü.BU işin sonu fena ezeli düşmanımız olan rusya palazlandıkça tekrar gözünü bize dikmeye başlayacak.Kars\'ı boğazları isteyecek.Bir an evvel harkete geçilmeli.
      Cevapla
    • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
      . Putin tehlikeli biri dikkat etmek gerek, onların da nasyonelist Büyük Ortodoks İmparatorluğu kurma planları vardır.
      Cevapla
    • MUHİTDİN BAYBURT 16 yıl önce Şikayet Et
      ilginç. putin ilginç bi siyasetçi. çok farklı adımları cesurca atabiliyor.(İKÖ üyeliği talebi..) şahsen ben bi Ahmedinecata bide Putine hayranım.evet belki putin bize dost değil ama namert bi düşmanda değil. ancak mirza kardeşiminde belirttiği gibi FSBnin olduğu yerde hele hele satılmışlarla işbirliği yaptığı yerlerde sonuçlar inandırıcı olmuyor. bence bu seçim sonucu abdye karşı bir mesaj niteliğinde ve elbette ruslar lehine kurgulanmış bir senaryo.
      Cevapla
    • ziya altınar 16 yıl önce Şikayet Et
      Çeçen kardeşlerimiz tebrik ediyorum.... Çeçenistan\'ı ruslar karşı besleyen terör imalatççısı ABD\'dedir... Çeçen kardeşlerimiz Moskova ile iyi ilişkiler kurması ve oyunlara gelmemesi lazımdır... evet toprakları yüzyıllar önce işgal edilmniştir ama bu saatten sonra Rusyada ayrılıp süpergüç olacak halleri yoktur. Rusya\'da cami sayısında artış var isteyen rahatça namaz kılabiliyor, Müslümanlara karşı sempati bile var(Bazı bölücüler hariç)...Rusya\'da müslümanlığın yayılması bizim için büyük avantaj...
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
    Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?