Genç'ten Şahin'e: Atatürk olmasaydı kaçıncı hanımıydınız

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında Atatürk tartışması yaşandı.

Genç'ten Şahin'e: Atatürk olmasaydı kaçıncı hanımıydınız
Genç'ten Şahin'e: Atatürk olmasaydı kaçıncı hanımıydınız
GİRİŞ 25.04.2013 20:21 GÜNCELLEME 06.11.2013 02:05
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, ''Acaba Atatürk bu Cumhuriyet'i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?'' sözlerine, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Haddinizi bilin'' diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, mevzuatlardaki ''özürlü'', ''sakat'' ve ''çürük'' gibi ifadelerin ''engelli'' olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, tartışma yaşandı.

KAMER GENÇ'İN SÖZLERİ

Genç, Şahin'in, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belge hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi'nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, ''Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin'' dedi.

FATMA ŞAHİN'DEN SERT TEPKİ

Genç'in bu sözlerine, AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Sorulara cevap kısmına geçildiğinde Şahin, bir bakan olarak değil, bir kadın, anne olarak, bunu, üslupsuzluk ve hadsiz olarak değerlendirdiğini söyledi. Genç'e, ''Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum'' diye seslenen Şahin, Atatürk'ün kendilerine bıraktığı mirasın, yetiştirme yurtları olduğunu ve bu çocuklara sahip çıktıklarını, yaşam kalitelerini yükselttiklerini ifade etti.

Şahin, ''Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek'' diye tepki gösterdi.

KADIN MİLLETVEKİLLERİNİN KAVGASI

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Arada, AK Partili kadın milletvekilleri Şahin'in yanına geldi.

Bu arada da AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tartıştı. Bahçekapılı, ''Milletvekiliniz kadın bakana hakaret ediyor, susuyorsunuz, yazıklar olsun'' dedi.


YORUMLAR 37
  • huseyin arslan 11 yıl önce Şikayet Et
    çiçek sulayarak hayat yaşana kamere bak yaww.... ağza alınabilecek en ağır küfürlerin bile altında olan bu adama yorum yapmıyacam yanlızca bu adamın rezilliğinden pişkinliği tavan yapan chp ye yazıklar olsun....
    Cevapla
  • Mert Mert 11 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyetin getirdiği çok eşlilik bir ruhsattır. . İslamiyetin getirdiği 4'e kadar evlilikte çok hikmetler var. Mesela eskiden çok büyük meydan savaşları olurdu. Bu savaşlarda binlerce erkek ölürdü. Vatandaki kadınların fuhuşuyata düşmemesi, bu hükmün hikmeti olabilir. Ayrıca islamiyet eş sayısını 1 den 4 e çıkarmadı. 20-30 dan dörde indirdi. Cahiliye zamanında öyle durumlar var ki, 20-30 tane eşi olan adamlar varmış Şimdi bu hikmetleri bilmediği için kabul etmeyen Rusya gibi mimsiz medeniyetler, fuhuşuyuta izin vermek zorunda kaldı. Babası, Annesini bilmeyen pek çok çocuk doğmasına sebebiyet verdi. O çocuklara yazık değil mi? Kur'an Kerim'in hükmüyle hareket edilmesi demek ki böyle oluyormuş..
    Cevapla
  • Onur Mert 11 yıl önce Şikayet Et
    Sn Kamer Genç'e bir Soru. Kamer gencin sözde memleketi olan dersimde katliam olurken dedesi neredeydi acaba? Dedesi ordamıydı? Orda ise hangi taraftaydı? zalimler güruhundamıydı yoksa mazlumlar tarafındamıydı? Mazlumlar tarafındaysa nasıl kurtuldu? Kendisi bu sorulara cevap verirse iyi olur.
    Cevapla
  • hulusi cana 11 yıl önce Şikayet Et
    atatürk en çok bu chp zihniyetinden çekiyor.. Nedir bu atatürkün çektigi bu chp zihniyetinden. Herşeyin altında atatürk atatürk diyorlar. O zamanda yaşasaylarmış iyi şakşakçı olurlarmış. Yok tarikatmış, yok kaçıncı eşmiş. Bu ne tarikat bilir ne islam bilir. Bunların tek bildiği din yobazdır, din gericiliktir, din öcüdür, bu akp de dincidir. Bu bagnazlığa ve taassuba körü körüne bağlanıp kalmışlar. Zavallılar.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu mıillet 1000 sene Atatürk'ten önce, 75 senedirde ondan sonra yaşadıda. Birşey olmadı. Milleti gözlerinde o kadar aşağılık görüyorlarki, onsuz gidip kendini Yunan!a satacak kadar alçak sanıyorlar. Bu millete saygısızlkları boşuna değilmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez