10. Köşk anketi sonucu da açıklandı

On ayrı araştırma şirketinin anketlerine göre Erdoğan en az yüzde 51, en çok yüzde 58.4 ile Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilecek.

10. Köşk anketi sonucu da açıklandı
10. Köşk anketi sonucu da açıklandı
GİRİŞ 27.07.2014 17:12 GÜNCELLEME 27.07.2014 17:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91 yıllık tarihinde ilk kez, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından değil, millet tarafından belirleneceği 10 Ağustos seçimleri için yapılan anketlerin hepsinde Başbakan Erdoğan'ın en az yüzde 51 oyla ilk turda seçileceği ortaya çıkıyor.

Anket rakamlarına göre, kazananı belli olan seçimlerin ikincinin kim olacağının anlaşılması için yapıldığı değerlendirmesi yapılıyor.

"12. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN"

Medya araştırma şirketi Ajans Press de bir anket yaparak, milletin cumhurbaşkanı tercihini belirledi. Başbakan Erdoğan'ın ilk turda yüzde 57 oyla Cumhurbaşkanı seçileceği sonucunu tespit eden Ajans Press dokuz ayrı araştırma şirketinin anket sonuçlarını da medya ile paylaştı. CHP'nin kendi yaptığı anket hariç 10 araştırmada da Başbakan Erdoğan'ın ilk turda Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçileceği sonucu çıktığı görüldü.

CHP ANKETİNDE BİLE ERDOĞAN BİRİNCİ

Sadece CHP anketinde Başbakan Erdoğan'ın yüzde 39.8 ile birinci olduğu sonucu çıktı. Çatı aday İhsanoğlu'nun ise 38.1 ile Erdoğan'ın hemen ardında olduğu savunuldu. Ajans Press'in anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Başbakan Erdoğan yüzde 57.82, İhsanoğlu 33.82, Demirtaş ise 9.04 oranında oy alıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    birleşme. 30 martta 7 duvel birleşti adayını (ankarada)seçtıremedi şimdi 9 duvel birleşti yine yuzde 33 u zor bulacaklar ,bu kadar da olacağını tahmin etmiyorum benım tahminim olması gereken yuzde 25 altı
    Cevapla
  • mustafa hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    GÖRÜNEN KÖYDE..... Görünen köyde kılavuzlar işsiz kalırmış derler.Biz seçimi kimin kazanacağını değil kazananın nasıl bir siyaset izleyeceğini tartışmamız lazım.Gerçi Başbakanımız bu konuda bir fikir verdi ama.Pasif değil aktif, statükonun koruyucusu değil; halkın menfaatini düşünen, kendisini seçen partileri(MECLİSİN SEÇTİĞİ YILLARDA OLDUĞU GİBİ) değil; ülkesi için çalışan, sembolik değil yada başbakanımızın dediği gibi vazo değil; işlevsel bir cumhurbaşkanı seçiyoruz vatana millete hayırlı olsun...
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    9 PARTİNİN TOPLAMININ OYU. 9 Partinin adayının alacağı oy oranı yüzde 33,8 ise CHP ve MHP kendilerini fes etsinler. 9 parti bir parti etmedikten sonra onların muhalefeti bile anlamsız kalıyor.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu İhsanoğlunu 9 parti seçecek diye öğünüp duruyor ?. Anlaşılan Türkiyenin tek partisi AKP, mizanın bir kefesine diğerleri bir kafesine, yinede eşit olamıyorlar ! garip olan milliyetçi bildiğimiz MHP- BBP, marjinal partilerin partneri olmuş benliklerini yitirmişler ! bende hakiki milliyetçi arkadaşları AKPye davet ediyorum !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! Futbolculara soruşturma açılacak mı?
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje