Erdoğan'dan ABD'ye çok sert cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Afrin harekatına ilişkin süre çağrısına cevap vererek, " İşimiz bittiğinde çekiliriz. Kimseden icazet alma gibi derdimiz yok' dedi.

GİRİŞ 22.01.2018 15:10 GÜNCELLEME 22.01.2018 15:33
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

 Ankara Sanayi Odası ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'operasyon kısa sürsün' mesajına sert cevap vererek, "Sürekli Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız iletişim halindeyiz. Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinen icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır. " ifadelerini kullandı.



Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

YARIN O SİLAHLAR DÖNER SİZİ VURUR

Biz dünya beşten büyüktür diyerek tüm ülkeleri kendilerini derleyip toparlamaya davet ediyoruz. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri işgal etmek gibi amacımız da yoktur. Bizim ecdadımız bu işi böyle yapmış. Ecdadımızdan böyle gördük, evlatlarımıza miras bırakacağımız anlayış da budur. Kendi geçmişleri sömürge ile örülü olanlardan gönüllerin fethi gibi inceliği anlamayı beklemek belki biraz zor olacak. Dün DEAŞ için seferberlik ilan edenlerden bugün sadece bölücü örgüt konusunda hakkaniyetli tavır bekliyoruz.
Sınırlarımız boyunca terör koridoru için getirilen 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silah bugün sadece bize karşı kullanılıyor olabilir. Peki, biz nasıl oluyor da stratejik ortak olabiliyoruz, stratejik müttefik, model ortak oluyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Yarın bu silahlar onları gönderen ülkelere de dönecektir.Dün, Reyhanlı'yı hedef alan roketlerin yarın hangi Avrupa ya da Amerikan şehrini vuracağını kimse bilmez. Biz bu terör dalgasının da üstesinden geliriz. Sınırlarımız içinde ve dışıdaki teröristleri birer birer etkisiz hale getirme konusunda çok büyük tecrübe sahibiyiz. "
 

Erdoğan: Geri dönüş yok, bedelini ödeyecekler!

YORUMLAR 108
  • alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    hayirli ugurlu olsun vatana millete ve tum islam alemine ve tabii
    Cevapla
  • BÜLENT 6 yıl önce Şikayet Et
    allahına kurban REİS
    Cevapla
  • Durmak Yok. 6 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü Lider Güçlü Türkiye Durmak Yok Yola Devam Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte lider, işte Reis. Helal olsun. Canımız ne zaman isterse o zaman çıkarız.
    Cevapla
  • ç kaleli 6 yıl önce Şikayet Et
    sen dik durursan senin karşında kimse duramaz arkandayız sayın şefim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...