Bel ve boyun ağrılarından kurtulma yolları

Nerdeyse herkes hayatının bir döneminde ağrı problemi yaşamıştır ya da yaşayabilir.

Bel ve boyun ağrılarından kurtulma yolları
Bel ve boyun ağrılarından kurtulma yolları
GİRİŞ 29.04.2015 12:07 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:07

Yapılan araştırmalar, en sık görülen sağlık sorunlarının başında ağrıların geldiğini göstermiştir. Özellikle bel ve boyun ağrılarına, her iki kişiden birinde rastlanmaktadır. 

Yazar Çağla Yüksel de yirmi yıl boyunca bel fıtığı ile ameliyatsız yaşamaya çalışan biriydi. 2006 yılında geçirdiği kalp ameliyatından sonra Almanya menşeli Dorn Method'u ile tanıştı. Çağla Yüksel, bel ağrısından kurtuldu ve kendi kendine yardım edebilmek için başladığı serüvenini; Türkiye'ye Dorn Metodu’nu getiren, tanıtan ve yayılması için çaba sarf eden gönül elçiliğine dönüştürdü. Bu konuda yurt içi ve yurt dışında onlarca eğitim aldı. Dorn Medhod Türkiye temsilcisi oldu. Şimdi ise "Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulma Yolları" adlı kitabı kaleme alarak, insanları ağrısız ve huzurlu bir yeni yaşama adım atmaya davet ediyor. 

Çağla Yüksel kitabının önsözünde şu ifadelere yer veriyor; "Hedefim; servet harcamadan, hiç kimseye bağımlı kalmadan, kendi kendinize yapabileceğiniz çok etkili ve kolay yöntemlerle hayatınızdaki fiziksel, zihinsel ve ruhsal problemlerinizden kurtulmanız. Zira fizik beden, zihin beden ve ruh beden birlikte hareket ediyorlar. Herhangi birindeki tıkanıklık, "Tavuk mu yumurtadan çıkıyor, yumurta mı tavuktan çıkıyor?" örneğindeki gibi birbirini tetikliyor. 

Dorn Metodu Nedir? 

Bedenimizin, maddi ve manevi hayatımızın şekillenmesinde ana unsur olan fiziksel beden dengesinin, kendi ellerimizle yeniden yaradılış dengesine getirilmesi demektir.

Yani iskelet sisteminin tekrar dengeye alınmasıdır. Duruşumuzun düzeltilmesi, omurgamızın dosdoğru olması demektir. Bu durumda temelde tüm problemlerin başlangıcı olan bacak boyu farklılığı eşitlenecek, kalça dengelenecek, omurga ve tüm eklemler olması gereken yerine alınacaktır. Böylece bedende hem kan hem de enerjinin etkin dolaşımına izin verilecektir. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal dengeye gelmenin en hızlı, en kolay ve en basit yoludur. 

KİTABIN KÜNYESİ: 

Kitabın Adı: Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulmanın Yolları 
Yazarın Adı: Çağla Yüksel
Konu: Sağlıklı Yaşam
Sayfa Sayısı: 256
Basım Tarihi: 2015 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi