'Mini Etek'ten böyle geri adım attılar

Pazartesi günü Tarsus'ta meydana gelen kezzap atma olayını, 'Mini etek giyen kızlara kezzap attılar' diye veren Hürriyet, Milliyet ve Vatan bugün keskin bir dönüş yaptı. Nasıl mı?

'Mini Etek'ten böyle geri adım attılar
'Mini Etek'ten böyle geri adım attılar
GİRİŞ 16.02.2008 16:55 GÜNCELLEME 15.09.2017 17:24
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Ersin ÇELİK'in haberi

Bir haftadan beri Mersin’de dehşet saçan D.K. adlı zanlının bugün yakalanmasından sonra verdiği ifadelerde, ‘mini etekle bir ilgisinin olmadığını’ söylemesiyle olayların gün yüzüne çıkması Türkiye’nin en büyük gazetelerini de zor durumda bıraktı!

Mersin'in Tarsus ilçesi'nde Türkiye'nin değişik illerinde daha öncede yaşanan iğneli sapık benzeri yaşanan bir hadiseyi başörtüsü krizine dönüştüren Doğan Medya Grubu’nun haberleri bir kez daha yalanlandı.

 

Tarsus Emniyeti'nin geceli gündüzlü çalışması sonucu D.K(28) isimli zanlının yakalanması Türkiye’yi büyük bir krizden de kurtarmış oldu.

 

 

D.K. ilk verdiği ifadelerde yaptıklarını itiraf ederek, mini etekle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

 

 

Zanlının yakalanmasının ardından Tarsus Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Emniyet Müdürü Halil Tokyürek'i Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un tebriklerini ileten Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, olayın kesinlikle mini etekle bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

 

 

Zanlının ve ailesinin mutaassıp bir hayat tarzı olmadığını dikkat çeken Erguvan, "Zanlı da, ilk ifadesinde yaptıklarının mini etekle ilgisinin olmadığını açıklamıştır. Şırıngalı saldırıların mini etekle bir ilgisi yoktur" dedi.

 

 

Mersin’de yaşanan olayları; mini etekli, Doğan Medya Grubu gazeteleri, zanlı yakalandıktan sonraki haberlerinde, ‘mini etek’ ısrarından vazgeçtiler. Milliyet mini etek konusuna ise hiç değinmedi.

'KISA ETEĞE' YAKICI MADDE, “ŞIRINGALI SALDIRGAN” OLDU
 
Dün olayla ilgili verdiği habere, “Kısa eteğe yakıcı madde” başlığını atan ve haberi “Tarsus'ta birkaç kişilik grup, iki kız öğrencinin bacaklarına, 'Bunların etekleri kısa' diyerek yakıcı bir madde püskürttü. Pantolonlu bir hemşirenin bacağına da kimyasal madde sıkıldı” şeklindeki kesin ifadeleriyle veren Milliyet, zanlı yakalandıktan sonra haber veriş tarzını bir değiştirdi. Milliyet, zanlının yakalanmasıyla olay ortaya çıkınca, “Şırıngalı saldırgan yakalandı” başlıklı haberini, “Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, pazartesi günü 2 kız öğrencinin bacaklarına yakıcı sıvı atılmasıyla başlayan, bu sabah aynı şekilde 2 kızın daha saldırıya uğramasıyla şırıngalı saldırı mağdurların sayısı 7'ye çıkarken, zanlı da yakalandı.” Şeklinde sundu.

EŞİ DE HAMİLE ÇIKMASA!

Milliyet bunu yaparken, Hürriyet ve Vatan ise kısmen de olsa ‘mini etek’ ısrarında devam ediyor.

Dünkü haberinde, “Pazartesi günü biri lise son sınıfta, diğeri ilköğretim okulu 6'ncı sınıfta okuyan 2 kız öğrencinin, kısa etek giydikleri gerekçesiyle bacaklarına yakıcı madde atılmasından sonra dün de aynı şekilde biri hemşire 3 kamu görevlisi kadın aynı şekilde saldırıya uğradı./>” diyen Hürriyet, zanlı yakalandıktan sonraki haberinde DK’nın herhangi bir siyasi eğilimi olup olmadığı üzerine yoğunlaşırken, haberi, “Kezzapçının eşi hamile çıktı” diye verdi…

Hürriyet, bacaklarına yakıcı madde püskürtülen kızlardan B.S.Y (11)’nin bazı gazetelerde yapılan haberlerin kesinlikle yalan olduğunu söylemesine rağmen zanlı yakalnadıktan sonraki haberinde, “Mersin’in Tarsus İlçesi’nde ‘mini etekli oldukları’ gerekçesiyle 2 kız öğrenciye şırıngayla asit olduğu sanılan bir sıvı sıkan, daha sonra da 2’si hemşire 3 kadına benzer saldırı yapan bir kişi yakalandı. Saldırganın üzerinde 2 adet şırınga çıkarken, eşinin de hamile olduğu öğrenildi.” Diyerek zanlının bu işleri mini etek üzerinden yaptığı ısrarını sürdürdü.  

REHA MUHTAR: GAZETECİLER TEZGAHLAMAZ

Doğan medya grubunun bir diğer ‘mini etek ısrarcısı’ gazetesi olan Vatan da Hürriyet’in kullandığı haberin girişini kullandı. Haberi ilk olarak “Flaş! Flaş! Flaş! Kısa etekli kızlara kezzaplı saldırı” diye veren Vatan, bu sefer haberi küçük görerek, “Kezzaplı saldırgan yakalandı” dedi.

Öte yandan bu olayların provkasyon olduğunu dile getirenlere cevap yazan Vatan yazarı Reha Muhtar ise dün yazdığı yazıda, “Haberler provokasyon değil... Çünkü gazeteler veya gazeteciler provokatif haber olsun diye bu olayları tezgahlamaz diyerek şunları söylemişti;

“Tarsus’da ortaokul öğrencisi bir kıza, mini etekli olduğu için kezzap attı arkadan gelen grup... Bir saat sonra, 17 yaşındaki bir başka genç kızın bacaklarına sıkılıyor aynı madde... 

Haberler bununla bitmiyor... Akmerkez’de dükkânların önünde, Boğaz köprüsü çıkışında herkesin ortasında birilerinin namaza durdukları haberleri geliyor...  Bazı okuyucular, “haberlerin provokasyon” olduğunu düşünüyorlar... Haberler provokasyon değil... Çünkü gazeteler veya gazeteciler provokatif haber olsun diye bu olayları tezgâhlamaz...”

BAYKAL DA YANILDI !

Hürriyet, Milliyet ve Vatan'ın olayı mini eteklilere karşı yapılan bir saldırı gibi yansıtması siyasileri de yanılttı! Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, olayın 'bir ruh hastasının yaptığı bir eşy olduğunu açıklamanın yeterli olmadığını ifa ederek Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, "Bu olayın 'bir ruh hastasının bireysel tepkisi' olarak izah etmek yeterli olur mu? Acaba, bunun, Türkiye'nin içine girdiği yeni siyasi iklim, yaşanan gerginlikler ve kutuplaşmayla ilgisi var mı? sorusu haklı bir soru değil mi? Bu işin sorumlusu sadece o saldırıyı yapanlar mı?" demişti.

Öte yandan yaşanan olaylarla ilgili yetkili kişiler tarafından yapılan resmi açıklamara rağmen, olayı mini etek krizne dönütüren gazetelerin herhangi bir açıklamama yapmaması ise tepkilere neden oldu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLAYLA İLİŞKİLİ HABERLERİMİZ

 

Saldırıların 'mini etek'le ilgisi var mı
Pazartesi gününden beri Mersin Tarsus'ta meydana gelen kezzaplı saldırıların, 'mini etek' giyenlerle alakalı olup olmadığı resmi olarak açıklandı. İşte saldırganın ilk ifadesi

 

Kezzaplı sapığın eşi hamile çıktı
Mersin'in Tarsus ilçesinde şırıngayla yakıcı madde atarak (sülfirikasit) vatandaşlara zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alınan zanlının eşi hamile çıktı.

 

Kezzapçı sapık Mersin'de yakalandı
Mersin'in Tarsus ilçesinde 7 kişinin bacaklarına şırıngayla kezzap sıktığı iddia edilen sapık yakalandı. Mersin'de bütük paniğe sebep olan zanlıdan iki adet şırınga çıktı..

 

Tarsus'ta 2 kadına daha asit atıldı
Tarsus'ta bacağına asit atılan kadın sayısı 5'e çıktı. 3 öğrenciye yapılan saldırıdan sonra 2 ev hanımına da benzer şekilde şırınga ile sülfirik asit atıldı. Asitin özelliği farklı:

 

CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Tarsus'ta kız öğrencilere ve bir hemşireye yakıcı madde atılması olaylarının, son günlerde laiklik konusunda ortaya çıkan gerginlikle bir ilişkisi olup olmadığını sordu.

 

Baykal: Başbakan barışı tehdit ediyor
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikanın Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ettiğini" öne sürdü.

 
 

Kezzap tanığı da fiyasko çıktı
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 2 kız öğrenciye mini etekli oldukları için kezzap atıldığı yolunda çıkan haberlerde görgü tanığı olarak açıklama yapan Eda Özpolat'ın görgü tanığı olmadığı ve G.K'yı kuaförde olay yaşandıktan sonra gördüğü öğrenildi.

 

Okulda kezzaplı provokasyon
Mini etekli oldukları için şırınga ile bacaklarına yanıcı bir madde atıldığı iddia edilen öğrencisi B.S.Y bazı gazetelerde yapılan haberlerin kesinlikle yalan olduğunu söyledi.


Haber 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 62
  • erciyes kar 16 yıl önce Şikayet Et
    AKP iktidarda oldukca. Ne yazikki AKP iktidarda oldukca daha cook atmasyon haberler cikacak.Askerlere darbe malzemesi hazirlanacak.Mesela deniyorki yarin bas ortulu ogrencilerin basi aciklara baski yapmayacagi ne malumdur.Hangi islam tarihinde gayri muslumanlara baski yapilmiski simdi bir musluman basi acik din kardesine yada gayri muslum turk vatandasina baski yapsin.Ama durun.Yarin bir kac bolgelerde gizli guclerin oyunculari biri mazlum biri zalim oyununu oynayacak.Her ikiside musluman gorunecek.AKP dikkatli ooooool.
    Cevapla
  • tarık zafer 16 yıl önce Şikayet Et
    yalancı çoban. bu yalan haberle milleti kandırmaya çalışan yayın organları ve chp benim gözümde artık yalancı çoban dır.maalesef benim ve halkın büyük çoğunluğunun gözünde inandırıcılıklarını yitirmişlerdir.sözkonusu yayın organlarının satış rakamları ve chp nin son seçimde aldığı oy oranı söylediklerimde haklı olduğumun apaçık göstergesidir.başörtüsüne verilen özgürlüğün kutuplaşmalara ve gerginliğe sebep olduğunu iddia etmeleri ise uydurdukları en son yalan ve hokkabazlıktır.millet olanları ibretle izlemektedir.
    Cevapla
  • ADNAN KARA 16 yıl önce Şikayet Et
    bunların meslekleri. gazetecilik mi yoksa provokarörlük mü? Bir zamanlar iki nokta dergisi muhabirinin beyoğlunda bir bara cübbe ile gidip refah partisinin seçim zaferini kutlamalarını(!) unutmadık..
    Cevapla
  • cloudy bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    mini türban:). yarın öbürgün densizin biri çıkıp tam türbanlilar mini türbanlilarin saçını çekti diyecekler gerçi onlar için bu çok doğal görevlerini yapıyorlar ben asıl bu tür saçmalıklara provakasyonlara inanlara şaşıyorum akıllarından şüphe ediyorum böyle bir saçmalık olabileceğini nasıl düşünüyorlar böyle düşünenler ya islam dinini bilmiyorlar yada tamamen ideolojik bakarak hükümeti yıpratmayı düşünüyorlar her durumda da ülkemize ülke insanımıza zarar veriyorlar yazıktır ya hem ayıp hemde günahtır...
    Cevapla
  • ADNAN KARA 16 yıl önce Şikayet Et
    protestoya davet!!. bir-iki yıl sürekli aldığım ZİLLİYET gazetesini 8 aydır almıyorum. Herkesi bu provokatör zihniyeti protestoya çağırıyorum. Azgın azınlığı azdıran bunlar malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!