'İran ABD gemisine el koydu' iddiası

İran'ın bir Amerikan yük gemisine el koyduğu iddia edildi.

'İran ABD gemisine el koydu' iddiası
'İran ABD gemisine el koydu' iddiası
GİRİŞ 28.04.2015 17:36 GÜNCELLEME 28.04.2015 19:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

El Arabiya'da yer alan bir haberde, İran'ın Amerikan yük gemisine el koyduğu öne sürüldü. 

Haberde, 34 mürettebatı bulunan yük gemisinin İran'ın güney sahilinde bulunan Bender Abbaz limanına götürüldüğü kaydedildi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon sözcüsü Steve Warren, İran güçlerinin ABD gemisine değil, Marshall Adaları bandıralı MV Maersk Tigris'e çıktığını söyledi. Warren, olay sırasında Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemideki mürettebat arasında ABD vatandaşı olmadığını belirtti.

SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Warren, Maersk Tigris gemisinden gelen yardım çağrısı üzerine Amerikan destroyeri USS Farragut ve bir uçağın gözlem için bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Daha önce Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili de şu ana kadar herhangi bir Amerikan gemisinin bir İran limanına yönlendirildiğine dair bilgi sahibi olunmadığını söylemişti. Ajans, ortaya atılan iddiaların ardından ABD'nin Bahreyn'deki 5'inci Filosu'ndan da yorum yapılmadığına dikkat çekmişti.

Pasifik Okyanusu'ndaki Marshall Adaları, bir dönem ABD tarafından yönetiliyordu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Vahabiyat tan beslenenlerden sağlıklı makul mantıklı bir yorum beklenemez sayiklayip dururlar şizofrenik bir ruh hali içinde olurlar olmayan şeyleri olur gibi görürler olan şeyleri gormezler öyle inanırlar
    Cevapla
  • bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcuların bazıları ne içmiş bilmem yok amerikayı yenecekmiş bırakın bu kıyam edebiyatını ilahiyat okurken vardı bunlar şimdi namaz bile kılmıyorlar humeyni falan derlerdi ayakta uyudukları için uyanmıyorlarda
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    yapma iran dediğinin gücü anca müslümana sesi çıkan göstermelik güçtür. Höd desek kuyruğunu sokacak yer arar. Abartmanında bu kadarı fazla. Tarih zaten onların ne olduklarını gösteriyor. İran islam devleti değildir. Tam aksine içi şeytanlık dolu islam düşmanı devlettir. İslam dünyasının irinidir. Amerikanın kardeşidir. Bakın 38 yaşındayım o kadar atıp tuttular taaa hümeyniden bu yana bu yahudilere. Ne yaptılar Allah aşkına tek mermi sıktılar mı, füze attılar mı? Hayır, neden? Çünkü kardeşler birbirine sıkar mı, vurur mu? Aklımızı ve imanımızı koruyacağız islam dünyasının en tehlikeli düşmanı bu pers şialara karşı tetikte olacağız.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    mert akgün ne kadar da abarttın. iranı sanal alemde güçlü göstermeye çalışan acem ajanı gibisin. sana burdan ekmek çıkmaz başka kapıya
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz de israile bir tek kurşun sıkamadık...Unutma...İran yaparsa 3.dünya savaşı çıkar.Kolay değil...Çocukça düşünmekten ne zaman vazgeçeceksiniz acaba?
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet iranın bir vuruşluk iş var da ,Amerika niye şimdiye kadar irana giremedi.İran petrol bakımından çok zengin bilmiyomusun yoksa? George bushum Ortadoğu projesinde suriyeden sonra iran vardı.Amerika suriyeye bile askeri müdahalede bulunamadı ,kaldı irana girsin. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Sayın cumhur tayyip erdoğanın amerikanın Ortadoğu projesinde sadece irana olabilecek skeri müdahaleye karşı çıktığınıda mı bilmiyosun? Sen beyağı bi cahil kalmışın.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ne kadar cahilce yorum yapıyorsunuz kardeşim ya. niye amerika vurmuyo diyosun. ya niye vursun iran islam kimliği adı altında amerikanın israilden daha üstün tuttuğu bir müttefikte ondan. ortadoğuyu iran maşasıyla karıştırıyo yani anlıcan iran türkiye ve müslüman ülkelere düşman amerika rusya israil vs dostur.
    Cevapla
  • Mert hangi hadis? 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazda bizde okuyalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı