PYD’nin dostları

Ankara'yı kana bulayan terör örgütü PYD'nin arkasında Amerika, Rusya ve İran var.

PYD’nin dostları
PYD’nin dostları
GİRİŞ 19.02.2016 11:13 GÜNCELLEME 19.02.2016 15:09
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

“PYD dostumuz" diyen ABD, hava harekatlarıyla örgütün önünü açtı. YPG'nin Suriye'de etnik temizlik yapmasını sağladı.

PYD'nin en büyük ikinci dostu ise Rusya. Sivillerin bulunduğu Halep ve Azez'e hava saldırısı düzenleyen Ruslar, PYD'nin ilerlemesine yol açtı. Teröristlerin Mare hattına saldırmasını sağlayan Kremlin, PYD'ye 100 tonluk cephane yolladı.

Esed'in arkasında var gücüyle duran İran da örgüte kol kanat geren ülkelerden. Hizbullah milisleriyle muhaliflere karşı katliama girişen İran, PYD'ye lojistik destek sağlıyor. Halep'te muhaliflere saldıran PYD'nin kullandığı silah ve roketler İran ordusundan.

Ankara'da askeri servis otobüslerine yönelik saldırıyı terör örgütü PKK'nın Suriye'deki silahlı uzantısı PYD'nin gerçekleştirdiği kesinleşirken, gözler PYD'yi destekleyen ülkelere çevrildi. PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD, bugüne kadar örgütün Suriye'deki silahlı gücü PYD'ye silah ve mühimmat yardımı yaptı. PYD'nin operasyonlarını havadan destekledi, Türkiye'nin Suriye'deki PYD mevzilerine yönelik top atışlarını kınayan açıklamalar yaptı. Örgüte adeta kol kanat gerdi.

ABD'NİN SİLAHLARI TÜRKİYE'Yİ VURUYOR

Terör örgütü PYD'ye havadan cephane indiren ABD, karadan da silah yardımı yapıyor. Mühimmatlar destekleri arasında otomatik silah el bombaları, havan mermileri ve RPG-7 roketatar mermilerine kadar PYD'nin Suriye'de tüm ihtiyaçları karşılanıyor. ABD, 50 ton mühimmatı havadan Suriye'deki PYD birliklerine attı. ABD, PYD'ye ilk mühimmat yardımını Ekim 2014'te havadan yapmıştı. Bu mühimmatın içinde karadan havaya hedefleri vuran Stinger füzeleri olduğu ortaya çıkmıştı. Güvenlik uzmanları “PYD bu füzeleri Rusya ve Suriye'ye karşı kullanamaz. Tek ihtimal bu füzelerin Türk jetlerine karşı kullanılacağı" tespitini yapmıştı.

50 TON SİLAH VE MÜHİMMAT

Bu açıklamadan sonra Suriye'de terör örgütü PKK çizgisindeki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim ise ABD'nin kendilerine silah yardımı yaptığını doğruladı. Müslim, verdiği demeçte, “Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu başlangıç, silahların devamı da gelecek. Silahlar sadece bize verilmedi. Bu silahlar ortak hareket ettiğimiz Arap gruplarına da verildi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK'nın Suriye'deki kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD)'yi terörist grup olarak görmediklerini dost olarak gördüklerini desteklerini sürdüreceklerini açıklamıştı.

Rusya PYD'ye yeni alan açtı

Sınırımızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya'ya ait askeri kargo uçağı, Halep'in kuzey ucunda PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Şeyh Maksud bölgesine 5 ton mühimmat bıraktı. Ayrıca Rusya, 2015'in Aralık ayının ikinci haftasında PYD'ye 104 ton silah verdi. Rusya PYD'ye Afrin'de ve özellikle de Cerablus yolunu açmak için askeri anlamda silah ve eğitim yardımı yaptı. Ayrıca bunun dışında Kilis'in hemen karşısında bulunan ve Türkiye ile muhaliflerin tek bağlantı yeri olan Azez'i yoğun bombardımana tabi tutarak bu bölgenin Türkiye ile bağlantısını kopararak PYD'ye yeni alanlar açarak yardım etti.

SİLAHLAR İRAN'DAN

İran'ın Esed rejimine verdiği desteğin yanında terör örgütü PYD'ye lojistik yardım yaptığı belirlendi. Halep'in Şeyh Maksut Mahallesi ve Afrin Kasabasından Muhalif mevzilere saldıran PKK'nin Suriye kolu PYD-PYD milislerine İran tarafından verilen silahlar olduğu ortaya çıktı. Halep'in merkez mahallelerinden Şeyh Maksut ve Kuzey'de bulunan geniş alanda Suriyeli direniş grubuna saldıran PYD-PYD milislerinden ele geçirilen silah ve cephaneler arasında İran Ordusuna ait roket ve el bombalarının olması dikkat çekti. PYD içerisinde Şii milisler olduğu iddia edildi. Halep'in kuzeyinde PYD'ye karşı savaşan muhalif gruplardan Liva el Fetih grubu sözcüsü Ebu Cafer Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Minnağ havalimanı ve Tel Rıfat'ta kendilerine karşı savaşan militanlar arasında Nubbul ve Zehra kasabalarından gelen Şii'ler olduğunu ifade etti. Ebu Cafer, ayrıca geçtiğimiz aylarda İran destekli Şiiler ile PYD işbirliğinin Haseke bölgesinde Ayn İsa bölgesinde çok net görüldüğünü söyledi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 42
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkden baska dostu yoktur hepsinin canlari cehenemme simdi birlik ve beraberlik tek yumruk olama zamani
    Cevapla
  • muhsin 8 yıl önce Şikayet Et
    allah belalarını versininşaalah
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir... Biri müttefikimiz diğeri din kardeşimiz... Vay be!
    Cevapla
  • Aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ABD incirlik üssünü bu amacla kullandı.incirlik üssünu ABD ye kapatın
    Cevapla
  • kocasolak 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda zalimler kaybedecek, bundan cuphesi olan varmi ??? Allah dogrunun ve haklinin yaninda dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı