Lavrov: Silahlı muhalifler tahrik ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki silahlı muhaliflerin BM'nin girişimiyle ilan edilen ateşkesin bozulması için güvenlik kuvvetlerini tahrik ettiğini ileri sürdü.

Lavrov: Silahlı muhalifler tahrik ediyor
Lavrov: Silahlı muhalifler tahrik ediyor
GİRİŞ 19.04.2012 01:07 GÜNCELLEME 19.04.2012 01:07

Lavrov, temaslarda bulunmak için Rusya'ya gelen Fas Dışişleri Bakanı Sadeddin el Osmani ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Batı ve Türk medyasındaki haberler de dahil olmak üzere gazetecilerin gözlemlerine dayanan çok sayıda haberde, silahlı muhalif grupların diğer tarafı şiddet kullanması için tahrik ettiği ve bu sayede ateşkesi bozarak Annan Planı'nın başarısız olduğunu gösterme çabaları içinde olduğu belirtiliyor'' diye konuştu.

Rusya ve Fas'ın Arap Baharı'na karşı benzer yaklaşımlarının bulunduğunu kaydeden Lavrov, iki ülkenin de bölgedeki sorunların herhangi bir dış müdahale olmadan çözülmesi gerektiğine inandığı kaydedildi.

Annan Planı'nı adını vermediği bazı ülkelerin desteklemediğini savunan Lavrov, ''Annan Planı'nın başarısız olduğunu görmek ve başka seçeneklerin, özellikle de şiddet kullanılmasını isteyen bazı taraflar var. Bazı meslektaşlarımın Suriye hükümetinin Annan Planı'nı uygulamaya hazır olduğunu duydukları anda rahatsız bakışlarını gördüm'' dedi.

Lavrov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan da BM Güvenlik Konseyi'ne bir an önce gözlemci heyeti gönderilmesi konusunda somut önerilerle gelmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!