CHP'li Tunay: Risale-i Nur okuyun

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay da Bediüzzaman'ı rahmetle andığını söyledi. Tunay'ın takipçilerine Bediüzzaman'la ilgili de önemli bir mesajı vardı:

CHP'li Tunay: Risale-i Nur okuyun
CHP'li Tunay: Risale-i Nur okuyun
GİRİŞ 25.03.2013 19:16 GÜNCELLEME 25.03.2013 19:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşte CHP'li vekil Faik Tunay'ın sosyal medyada paylaştığı o mesajlar:

"Biz büyük değerleri ne yazık ki hep kaybettikten sonra anlarız, aslında insanoğlu böyledir. Dünya'nın her yerinde ama bizim toplumumuzda. Bu huy daha yaygındır, İslam için, ülke için hiçbir şey beklemeden çabalayan ve bunu çağının çok ilerisinde görüş ve vizyonla yapan Bediüzzaman Said-i Nursî'yi rahmetle anıyorum. Önyargı ile yaklaşanların hakkındaki kitapları ve tabiki Risale-i Nur'u okumalarını tavsiye ediyorum, ondan sonra daha objektif yorum yapacaklarını düşünüyorum."

"RESMİ TARİH DEĞİL, FARKLI TARİH OKUYUN"

Tunay, bazı takipçilerinden gelen tepkileri ise şöyle cevapladı:

"Mevzu ölenin arkasından rahmet okumak ve hayırla yad etmekse dünya karşımda olsa yine rahmet okurum, sevgiler. Bu klasik nakarat daha doğrusu empoze edilen tarih farklı kaynakları da okursanız göreceksiniz ki resmi tarihin içinde şaşılacak, "biz ne biliyormuşuz aslında neymiş vay be" diyeceğimiz şeyler var bütün mesele biraz sınırları zorlamak, okumak. Sevgiler."

YORUMLAR 8
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    İMAN TACİRLERİ. Bırakın Said-i Kurdiyi Allah Kur'anını okuyun ve islamiyeti Peygamber Efendimizin sünneti doğrultusunda yaşayın, yaşatın. Etnik ırkçıların Türkleri manipüle etmek amacıyla dayattıkları Said-i Kürdi dayatmalarını ve hezeyanlarını bırakın.
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    biz de allahü ekber diyelim.. maalesef o kötü bir CHPli ama imanını kurtarmış olarak yaşayacak ve huzura çıkacak bir CHPli. bu bir dönümdür. bir cemredir CHP de. bakalım başta halil kart ne diyecekler.
    Cevapla
  • anarşist 11 yıl önce Şikayet Et
    kur an merkezli bir dindarlığa dönmek elzemdir... hayatını islama,davasına adayan alimlerimize rahmet dilerim,kendi zamanlarında elleri yettiğince belli hizmetler verdiler,isabetli ya da değil,bu bahsi diğer lakin üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra oryantalistler ve egemen sömürgeciler bu kişiler ve bu kişilerin eserleri üzerinden ve dahi onlar etrafında kümeleşen akımlar üzerinden din içinde din oluşturmaya başlıyorlar,islama karşı islam,dine karşı din! malesef şu anda,gerek nurculuk, gerek tarikatler,gerek mevlevilik/sufizm bu global toplum mühendisliğin ürünleri noktasına gelmiştir..bayram değil seyran değil neden bu güçler böylesi cereyanlara ses çıkarmaz hatta kendi ülkelerinde bile bunları barındırır,onların semirip büyümesine ortam oluşturur da kur an merkezli dindarları yarım kaşık suda boğmak için çırpınır durur? din adamlarını ve onların eserlerini kitap ın önüne geçirmek yahudileşme ve hıristiyanlaşma temayuludur.
    Cevapla
  • Suphi UÇAK 11 yıl önce Şikayet Et
    CHP DE BÖYLE DÜŞÜNENİN PARTİDEKİ ÖMRÜUZUN GÖRÜNMÜYOR. Bu vekil çok güzel tespitte bulunmuş.Eğer gerçekten inanarak bunları dile getirmişse çok yakında ihraç ederler.Partisindeki ömrü uzun olmaz.Onu aralarında yaşatmazlar.
    Cevapla
  • mfatihim 11 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale kahramanı tüm ordumuzdur.... Bu bir...İkincisi Enver Paşa Çanakkale'ye denetlemeye bile gelmemiştir bu iki...Üçüncüsü Enver Paşa Genelkurmay Başkanı değil Harbiye (Milli Savunma Bakanı) Nazırı idi bu üç...Nasrettin Hoca misali yazının neresini düzeltelim bu da dört...Tarih okumadan şeyhülmüverrihin,din okumadan şeyhülislam doldu ülkenin her tarafı ne günlere kaldık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!