MHP'li Büyükataman: Terör sıfırdan zirveye getirildi

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti iktidarı döneminde terörün zirveye, Türkiye'nin de hakimiyetten teslimiyete getirildiğini bildirdi.

MHP'li Büyükataman: Terör sıfırdan zirveye getirildi
MHP'li Büyükataman: Terör sıfırdan zirveye getirildi
GİRİŞ 01.04.2013 14:01 GÜNCELLEME 01.04.2013 14:01

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan MHP'nin Öcalan'la görüştüğü yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin terör örgütünü cesaretlendirdiğini öne süren Büyükataman, çözüm sürecinin nihai hedefinin daha belirgin hal almaya başladığını belirtti.

Büyükataman, ''AKP iktidarı döneminde terör sıfırdan zirveye, bölücü başı esaretten efendiliğe, ülke hakimiyetten teslimiyete getirilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın rüyalarını süsleyen başkanlık hayalleri ve birkaç gün önce dile getirdiği eyalet sistemi, terörist başı Öcalan'ın fikir ve istekleriyle bire bir örtüştüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir'' ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde en büyük tehlike olarak MHP'nin görüldüğünü, iktidarın konu MHP'ye geldiğinde çirkinleştiğini iddia eden Büyükataman, şunları kaydetti:

''Son günlerde, AKP iktidarı döneminde sıkça duymaya alışkın olduğumuz 'Öcalan, MHP'ye teslim edildi' ve 'MHP de Öcalan'la görüştü' yalanları yeniden hortlatılarak güdümlü kalemlerin ucuna, kanlı dudakların arasına ve bölücü zihinlerin içerisine tekrar yerleştirilmiştir. Bu şekilde terörün dibe vurduğu, terörist başının yalvar yakar olduğu ve teröristlerin inlerinden çıkmaya korktuğu MHP iktidarı dönemi karalanmaya ve terör örgütüne teslimiyet süreci meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.''

MHP'nin, Öcalan'la görüşüldüğü iddia edilen tarihlerde TBMM'de bulunmadığını belirten Büyükataman, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Kaldı ki, MHP döneminde terörist başından aldığı canların, yıktığı köylerin, yaktığı yüreklerin, öldürdüğü bebeklerin hesabı sorulmuştur. Bu sorgulamaları, AKP'nin terörist başı ile yürüttüğü teslimiyet süreci ile bir tutmak akıl sağlığı yerinde olan bir kişinin yapacağı iş değildir. Bu benzetme bulanık bir zihnin, karışık bir kimyanın, ne söyleyeceğini şaşırmış bir zekanın ve bölünmüş bir ufkun ürünüdür.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez