Çiçek 'Anayasayı' hızlandıracak adımı açıkladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıya ilişkin konuştu. Çiçek Yeni Anayasa sürecini hızlandıracak çalışmaların başlayacağı işaretini verdi.

Çiçek 'Anayasayı' hızlandıracak adımı açıkladı
Çiçek 'Anayasayı' hızlandıracak adımı açıkladı
GİRİŞ 01.04.2013 22:57 GÜNCELLEME 02.04.2013 00:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, partilerin, komisyonun daha hızlı ve verimli çalışması için getireceği önerilerin, 8 Nisan Pazartesi günü yapılacak toplantıda ele alınması kararlaştırıldı.

TBMM Başkanı Çiçek, Anayasa Komisyonu üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, anayasa yapım sürecinde komisyonun geldiği aşama değerlendirildi. Toplantıya, üye olmamasına rağmen BDP'yi temsilen, Grup Başkanvekili İdris Baluken katıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, çalışmaların daha hızlı ve verimli bir şekilde devam etmesi kararlaştırıldı.

Bütün partilerin, anayasanın görüşülmeyen diğer maddelerine ilişkin önerilerini, 5 Nisan Cuma gününe kadar iletmesi benimsendi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, partilerin taslaklarını sunmasından sonra tekrar bir değerlendirme yapacak.

AK Parti, CHP, MHP ve BDP de kendi gruplarıyla görüşerek, sürecin daha hızlı ve verimli nasıl hızlandırılabileceği konusunda öneriler alacak.

Daha sonra TBMM Uzlaşma Komisyonu, 8 Nisan Pazartesi günü Çiçek'in başkanlığında yeniden toplanacak. Komisyon, bu önerileri masaya yatıracak.

YORUMLAR 2
  • AHMET POLAT 11 yıl önce Şikayet Et
    Terörü aklama anayasası . Yol haritalarını iyi almışlar abd den, artık meclis toplanıp bu ihanete son vermeli.
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar alık olmayın. CHP MHP PKK ile anayasa falan yapılmaz - bu bölücü yıkıcı partilerle uğraşmak zaman kaybından başka bir şey değil - Getirin adam gibi bir anayasayı bu millet %70 ile onaylar - 2007 de 2010 da bu partilerin bütün muhalefetine rağmen millet kodumu osmanlı tokadını iki seksen uzatır yere cunta sevdalısı CHP ile MHP yi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...