Demirtaş: Sınır dışına çıkışın aşaması bitti

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröristlerin sınır dışına çıkışlarına ilişkin, "birinci aşama bitti" denilebileceğini söyledi. Demirtaş, İmralı ziyaretleri ile ilgili beklentisini de açıkladı.

Demirtaş: Sınır dışına çıkışın aşaması bitti
Demirtaş: Sınır dışına çıkışın aşaması bitti
GİRİŞ 19.06.2013 10:48 GÜNCELLEME 19.06.2013 10:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Demirtaş'ın başkaNlığında parti genel merkezinde başladı.

Toplantıya gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirtaş,toplantının gündemine ilişkin soru üzerine, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan bütün siyasi gelişmeleri, müzakere süreci, Gezi Parkı merkezinde devam eden sokak, halk olaylarını ve yerel seçim çalışmalarını değerlendireceklerini söyledi.

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı açıklamaları hatırlatan bir gazetecinin, "(Kırmızı çizgilerimiz var) dediniz. Bunlara ilişkin hükümetle bir görüşme trafiği var mı, hükümete taleplerinizi ilettiniz mi" sorusu üzerine Demirtaş, "Bu hafta içinde hükümetle partimiz arasında bir görüşme daha olacak. Biz kendilerine geçen hafta içerisinde demokratikleşmeyle ilgili bir reform paketi önerisi ilettik. Tabii bunu tartışmışlardır. Önerilerimize nasıl bakarlar bilemeyiz. Bugüne kadar parlamentoya zaten sunduğumuz teklif olarak parlamentoda duran taslak metinlerimizi bir kez daha derli toplu bir paket halinde hükümete sunduk. Bu hafta içinde hükümetin yaklaşımlarını göreceğiz. Umut ediyorum ki hükümet de meseleye ciddi yaklaşır" yanıtını verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinde gelinen noktaya yönelik değerlendirmesi sorulan Demirtaş, şunları söyledi:
"(Tıkanmış diyemeyiz fakat hükümetin tarzı ve tutumu tıkanmaya doğru götürüyor) dedim. Bu konuda bir uyarı yapma ihtiyacı hissettim. Çünkü çözüm sürecinde ikinci aşama dediğimiz aşama daha çok hükümetin siyaset kanallarını, demokratik, barışçıl siyaset kanallarını açmak konusunda ödevlerinin olduğu aşamadır. Hükümet bu aşamada kendi ödevlerini, üzerlerine düşen görevleri, kamuoyunun, toplumun beklentilerini karşılayan bir tutum içerisine girmezse sıkıntı yaşanır tabii ki. Ama bir tıkanmadan, şu anda bir durmadan söz edemeyiz, doğru olmaz "

"Sınır dışına çıkışlar tamamlandı mı, bitti mi artık" sorusuna da Demirtaş, "Yani birinci aşama bitti denilebilir" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "Önümüzdeki günlerde İmralı'ya tekrar bir ziyaret olur mu" demesi üzerine Demirtaş, "Olacaktır. Yani periyodik olarak aslında ayda iki defa İmralı ziyaretinin olması gerekiyor. Beklentimiz öyle" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hasan KARA 10 yıl önce Şikayet Et
    Son 2-3 ayda kaçırılan gençler. Geçen hafta bir haber okudum galiba haber7'deydi, son iki üç ayda üç bine yakın genç PKK'lılarca kandırılarak Kuzey Irak'a götürüldü diye, ailelerin çocukları kayboldu diye karakollara başvurdukları belirtiliyordu. Bu haberler doğru mu, doğru ise PKK bu gençleri neden götürür. Onları orada eğiterek daha büyük bir güç oluşturarak ileride Türkiye'ye terörist olarak sokmak amacıyla mıdır. Zira talepleri öyle pervasızlaştı ki hiç bir Türkiye Cumhuriyeti hükumetinin kabul edemeyeceği, ettiği taktirde ülkenin bölüneceği riskini göze alamayacağı talepler. İleride pazarlık gücünü artırmak için böyle silahlı büyük sayıda terörist gruplar mı yetiştiriliyor. Yetkililerden cevap bekliyoruz. Beni takip eden bilir, Erdoğan benim tek liderim, fakat mevzu bahis vatanın birliği ve bütünlüğü olunca onu da bir kalemde silerim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı