Koç: CHP adaylarını etap etap açıklayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP olarak bütün kentlerde, metropollerde, ilçelerde adaylarını çok daha erken belirleyecek bir süreci çalıştıracaklarını söyledi.

Koç: CHP adaylarını etap etap açıklayacak
Koç: CHP adaylarını etap etap açıklayacak
GİRİŞ 26.07.2013 16:56 GÜNCELLEME 26.07.2013 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "CHP adaylarını etap etap açıklayacak. Bazı yerlerde çok daha erken, bazı yerlerde daha ileri zamanda, bazı yerlerde diğer siyasi partilerin hamlelerini görerek, belirli dengeleri oluşturarak aday belirleme yöntemi uygulanacak" dedi.

Koç, Samsun'da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Seçimlere Doğru Strateji Belirleme toplantısında partililerle bir araya geldi.

CHP olarak bütün kentlerde, metropollerde, ilçelerde adaylarını çok daha erken belirleyecek bir süreci çalıştıracaklarını vurgulayan Koç, seçime 40 ya da 60 gün kala belirlenen adayın kendini tanıtana kadar oy verme gününün geldiğini, onun için adayları bir an önce belirleyecek bir süreci işleteceklerini söyledi.

Koç, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki her seçim bölgesinin kendine özgü koşulları var. Kendine özgü siyasi dengeleri var. Her yerin aynı mantıkla aynı pencereden değerlendirilmesi mümkün değil. Kendine özgü koşulları olan yerler var, hem aday belirleme bakımından hem bir seçimi yürütme kampanyasını organize etme bakımından çok farklı özellikte olan yerler var. Onun için CHP adaylarını etap etap açıklayacak. Bazı yerlerde çok daha erken, bazı yerlerde daha ileri zamanda, bazı yerlerde diğer siyasi partilerin hamlelerini görerek, belirli dengeleri oluşturarak aday belirleme yöntemi uygulanacak."

"Kimse kafasına göre hesap yapmasın"

"Sabah erken kalkanın Ankara'ya gidip, orada bir yakın bulup, kendisine kol kanat gerecek bir odak bulup listeye gireceği seçimler olmayacak önümüzdeki seçimler" diyen Koç, mümkün olduğu kadar katılımı sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Belediye meclisi üyelikleri için yeterli sayıda müracaat olan yerlerde tek ya da çift sıraların, tüm üyenin seçimiyle, eğilim yoklamasıyla belirleneceğini anlatan Koç, "Yani şimdiden kimse kafasına göre hesap yapmasın. 'Ben şuraya şunu koyacağım, buraya bunu koyacağım, listeyi ben yapacağım, belediye başkan adayıyım...', yok öyle iş. Bu, örgütün hakkı olacak. Yıllardır kağıt üstünde yapıldı bu işler. Bu örgüte emek veren insanların tercih hakkı olacak" ifadelerini kullandı.

Koç, "Sonuçta büyük metropollerde, daha yüksek seçmen sayısının olduğu yerlerde, bir seçmen CHP belediye meclisi üyesi listesini eline aldığında bir defa, zaten örgütün oraya taşıdığı isimler var, bir de onun dışında baktığında kendinden birisini görebilecek bir liste olacak" dedi.

Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar

Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda da bulunan Koç, olaylar sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kanunsuz emriyle halka karşı şiddet uygulandığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın en kutsal günlerin yaşandığı, toplum olarak sağduyuyla, hoşgörüyle olayların değerlendirilmesi gerektiği ramazan günlerinde, her gece bir yerde nifak saçtığını iddia eden Koç, şunları kaydetti:

"Ben oldukça sakin olmaya çalışan bir insanım. Bu tablolar aklıma geldikçe ben bile konuşma dozumu tanıyamıyorum, hiddetleniyorum. Çünkü tahammül edemiyorum. Haksızlığa tahammül edemiyorum. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan'ı yaptığı bütün haksızlıklara, baskılara karşı alkışlama göreviyle karşı karşıya olan bir ülke mi Böyle bir şey var mı demokraside "

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ADAY OL. senin elin gezi parkı başkanlığına aday ol.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak