CHP'li Matkap'la ilgili gündemi sarsacak iddialar

Hakkında 49 yıla kadar hapis istenen El Muhaberatçı Almaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap'ın rakı kaçakçılığı yapıp El Muhaberat'a çalıştığını, CHP Milletvekili Eryılmaz'ın da Esed'in elini öptüğünü öne sürdü. Matkap konuyla ilgili olarak açıklama yaptı.

CHP'li Matkap'la ilgili gündemi sarsacak iddialar
CHP'li Matkap'la ilgili gündemi sarsacak iddialar
GİRİŞ 13.08.2013 12:49 GÜNCELLEME 13.08.2013 13:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye sığınan Özgür Suriye Ordusu'nun liderlerinden Avukat Musa Ahmad Emhan'ı (32) Suriye'ye kaçırıp öldürmek isterken yakalanıp tutuklanan Türk vatandaşı Mürsel Almaz, şok iddialarda bulundu. Hakkında 49 yıla kadar hapis cezası istenen Almaz, iddianameye yansıyan ifadelerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı eski Hatay Milletvekili Nihat Matkap'ın rakı kaçakçılığıyla uğraştığını ve El Muhaberat'a çalıştığını ileri sürdü. Almaz'ın iddiaları şöyle:

'MATKAP ORTAK'

"Harbiye'de oturan Cevdet Fattum ve oğlu, Antakya'da rakı bayiliği yapar. Rakıları TIR ve gemilerle Suriye'ye ve Lübnan'a ihraç etmiş gibi gösteriyorlar. Vergisiz alıp ihracat yapmış gibi teşvik alıyorlar. Ancak bunlar Samandağ üzerinden deniz yoluyla tekrar Türkiye'ye giriyor. Normalde içki büfesinde rakının şişesi 45 lirayken kaçak yollardan 26 liraya tekrar Türkiye'ye giriyor. Cevdet Fattum'un Tartus Limanı bölgesinde de içkileri koyduğu depo ve işletmeye Matkap da ortak. Burada toplanan rakılar El Muhaberat kanalıyla sınırdaki kaçakçılara ulaştırılıyor. Cevdet Fattum, oğlu ve f Matkap, El Muhaberat adına istihbarat sağlarlar. Yoksa menfaat ilişkisini sürdüremezler."

'ESED'İN ELİNİ ÖPTÜ'

Antakya'da Ehlibeyt Başkanı olarak bilinen Ali Yeral ile CHP Milletvekili Refik Eryılmaz'ın savaş öncesinde Esed ile hem telefonla hem de yüz yüze görüştüklerini ileri süren Almaz, ifadesinde şunları söyledi:

"Yakın dostlukları vardı. Halen sürüyor. CHP milletvekili grubu Suriye'ye Beşar Esed'in yanına gittiğinde Ali Yeral ve Refik Eryılmaz'ın Esed'in elini öptüğünü, dostluklarının çok yakın olduğunu bir başka CHP'li Milletvekili Hasan Akgöl'den duydum. Akgöl'ü eski TEDAŞ müdürü olması sebebiyle iyi tanırım."

NİHAT MATKAP'TAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP'nin yükselişini önlemek amacıyla çeşitli operasyonlar başlatıldığını ileri sürdü.

Matkap, yazılı açıklamasında, bugün bazı gazetelerde rakı kaçakçılığı yaptığına ilişkin iddialar yer aldığını belirterek, bunların söylentiye dayalı bazı suçlamalar olduğunu ifade etti.

Nihat Matkap, açıklamasında şu iddialara yer verdi:

"Sayın Genel Başkanımızın daha önce dikkat çektiği gibi, yerel seçimlere giderken CHP'nin yükselişini önlemek, AKP'nin çöküşünü gözlerden gizlemek için tertipler, operasyonlar başladı. Başbakan Erdoğan, 'CHP Genel Başkanının attığı her adımdan haberdarız' sözleriyle zaten bu ve benzeri tertiplerin olacağını itiraf etmişti. Bugün bazı gazetelerde yer alan suçlamalar da bu tertibin bir parçasıdır. Ancak polis devletinde görülebilecek bu iftira kampanyasını lanetliyorum."

Dokunulmazlığının olmadığını belirten Matkap, "Kendi hakkımda da müfteriler hakkında da suç duyurusunda bulunacak ve hesap soracağım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 14
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    AT GÖZLÜĞÜ İLE DOLU. Bu gün burası AT GÖZLÜĞÜ İLE dolu bir ayakkabımız noksandı oda geldi maşallah.Ben bu arkadaşa bir çin atasözünü hatırlatmak istiyorum ben son bölümü,nü yazacağı isterse kalanını okursa eminim çok şeyler öğrenir.BU TÜRK MİLLETİ HER ŞEYİ BİLİYOR AMA BU ULU MİLLETİN HER ŞEYİ BİLDİĞİNİ BİLMİYORLAR ONADA KISACASI CİN ATASÖNDE OLDUĞU GİBİ SADECE.... ...AYAKKABI DEĞİL APTAL DERLER .......HAYIRLI GECELER.
    Cevapla
  • A_Delikanli 10 yıl önce Şikayet Et
    ..... bu adamların karakteri bu.. herşeyi yaparlar. bide utanmadan sıkılmadan..CHP'nin yükselişini önlemek, AKP'nin çöküşünü gözlerden gizlemek için tertipler, operasyonlar başladı. diyor.. azıcık sabrederse görecek kim yükseliyor kim çöküyor...
    Cevapla
  • xPROOFx 10 yıl önce Şikayet Et
    ateş olmayan yerde duman olmazmış sayın matkap.. ayrıca tutturmuşsunuz bir "polis devleti" nakaratı gidiyor. sizin zihniyetinizin ürünü olan cunta devletini unutmadı bu millet.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Faşist Esad’ın kanlı elini öpmek seni kesmez Postal,. Türkiye’deki postallar yetmemiş, Suriye’de de postal yalayıcılığına talipsin anlaşılan. Ne diyeyim kılavuzu karga olanın...
    Cevapla
  • kurt cebe 10 yıl önce Şikayet Et
    POSTAL. Niye bu kadar meraksın gördüğün herşeyi öpmeye anlamadım.El öpmeye gidersin yanlış anlarlar,başına iş alırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı