BDP'li Tuncel: Hasta tutsaklar salıverilmeli

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi için KCK ve hasta tutsakların salıverilmesi gerektiğini ifade etti.

BDP'li Tuncel: Hasta tutsaklar salıverilmeli
BDP'li Tuncel: Hasta tutsaklar salıverilmeli
GİRİŞ 20.08.2013 17:02 GÜNCELLEME 20.08.2013 17:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Batman Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklaması düzenledi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Emek ve Demokrasi Platformu'nu oluşturan çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında hasta tutukluların durumuna dikkat çekildi.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, cezaevi önünde yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi için KCK ve hasta tutsakların salıverilmesi gerektiğini ifade etti. Birçok cezaevinde tutuklu ve hükümlü yakınları, insan hakları savunucuları ile demokrasi güçlerinin basın açıklamaları yaparak özellikle hasta tutukluların durumuna dikkat çekmeye çalıştığını hatırlatan Tuncel, "Milletvekili arkadaşlarla birçok cezaevinde hasta tutuklularla görüştük. Hem de bu alanda çalışma yapan kurumlarla görüştük. Şöyle bir sorun var. Adli tıp rapor verdiği halde, biliyorsunuz bu yasa Meclis'ten çıkınca itiraz etmiştik. Tam teşekküllü bir hastanenin rapor vermesinin yeterli olacağını istemiştik, ne yazık ki yasa adli tıpa bağlı bıraktı. Bir de güvenlik gerekçesiyle birçok arkadaşımız tek başına cezaevinde kalamaz raporu almasına rağmen şu an İstanbul'da iki arkadaşımız bu durumda, tahliye edilmiyor. Biz buradan Adalet Bakanlığını uyarıyoruz. Hasta tutsaklar meselesi çok insani bir meseledir. Biran önce bu bürokratik yaklaşımdan uzaklaşıp durumu acil olan yüze yakın hasta tutuklunun serbest bırakılması konusunda çalışma yapması gerekiyor." dedi.

Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir aşamada olduklarına dikkat çeken Tuncel, barış sürecinin başarılı olmasının koşulunun güven artırıcı adımların gelişmesine bağlı olduğunu ileri sürdü.
Devletin bütün halka özellikle Kürt halkına güven vermesi gerektiğini, ancak henüz bu güvenin verilmediğini öne süren Tuncel, "Bir paketten bahsediliyor, bu paketin ne olduğu belli değil. Bu güne ortaya çıkan paketler ne yazık ki Türkiye demokrasisine ne katkısı oldu ne de sorunları çözdü. Bu sürecin başarıya ulaşması, Kürt sorununun çözümünde silahların tamamen devreden çıkması artık tamamen devletin sorumluluğundadır. Devletin bu konuda somut adım atmasını, ilk adımda da özellikle KCK adı altında yürüttükleri siyasi operasyonda tutsak aldıkları arkadaşlarımızla hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu önemli bir konu, toplumda güven artırıcı adımların atılması yönünden de önemli bir adımdır." diye konuştu.

Devletten pratik bir adım beklediklerini söyleyen Tuncel şu ifadelere yer verdi: "Sokakta herkes bize şunu soruyor; AKP samimi mi değil mi? Biz bu samimiyete sözle cevap verecek değiliz. Her defasında hükümetten yapacağız, edeceğiz söylemi değil pratik adım görmek istiyoruz. İlk pratik uygulaması; zindanlardaki arkadaşlarımız serbest bırakılmalı. Kaldı ki nihai çözüm olacaksa Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Öcalan'ın özgür olmadığı bir ortamda onun şahsında Kürt halkı da özgür olmamış olacak."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 8
  • ramazan sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    oldu birde af isteyin. anlaşılan canlı bomba sıkıntıları var.hapishaneye kadar düştülerse.
    Cevapla
  • muhalif 10 yıl önce Şikayet Et
    oldu canım. dhkp-c zaten patlatacak mal arıyor, hazır bunları kullanır. sadece kendileri geberecek olsa lafım yok, birbirlerini patlatıp dursunlar. Hak arama, hak için can verme nedir, açın gözlerinizi de mısıra bakın, israilin kuklaları.
    Cevapla
  • Mehmet KILIC 10 yıl önce Şikayet Et
    tutsak değil hainler... O hainleri salıverevek yerine ası verseler onlarda kurtulur. Cezaevinde ızdırap çekmezler nede olsa hastalar..
    Cevapla
  • Halil DURCEYLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Salıverilsinlerde Canlı Bomba Olsunlar. Bu kendini bilmezler daha önce de buna benzer taleplerde bulundular. Dışarı çıkanlar hasta diye evine istirahate mi çekildi? Hayır. İlk yaptıkları şey bu ülkenin emniyet güçlerine saldrmak olmuştur. Unuttuk mu zannediyorsunuz canlı bombaları... Hükümet hata yapmaz inşaallah...
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    tutsak esir demektir...kimmiş o hasta tutsaklar. suçlu desene şuna...asker polis katili desene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı