Mustafa Kamalak'a istifa sürprizi

Kahramanmaraş'ın Fatmalı belde Belediye Başkanı Servet Bekereci, belediye başkan adaylığı konusunda oyalandığı gerekçesiyle SP Genel Başkanı Kamalak'ın da katıldığı İncir Festivalinde partisinden ayrıldığını açıkladı.

Mustafa Kamalak'a istifa sürprizi
Mustafa Kamalak'a istifa sürprizi
GİRİŞ 01.09.2013 23:59 GÜNCELLEME 02.09.2013 07:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, beldeye bağlı Yavşan Yaylası'nda düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, memleketinde olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Kamalak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Fatmalı belde Belediye Başkanı Bekereci, 4,5 yıllık belediye başkanlığının veda konuşmasını yapacağını bildirdi.

Yaklaşık 6 ay önce CHP'den SP'ye katıldığını anımsatan Bekereci, şunları söyledi:

"12 Şubat İlçesi Belediye Başkanlığı için SP'den aday olacağımı sizlere de duyurduğum bir ortamda şu andan sonra SP'li de değilim, adayı da değilim. Burada herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatımda sizlere köle olmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum. Hepinize hakkımı helal ediyorum ve hepinizden de helallik diliyorum, sağolun, varolun, 24 saat emrinizdeyim."

KAMALAK FESTİVALDEN AYRILDI

Bekereci'nin konuşmasının ardından bazı katılımcılar Kamalak'a tepki gösterdi.

Kamalak, tepkiler üzerine festival alanından ayrıldı. Kamalak, gazetecilerin, yaşanan olayı değerlendirmesini istemeleri üzerine, partinin bir tüzüğü olduğunu, bu tür kararları kendisinin değil yönetim kurulu ve başkanlık divanının verebileceğini belirterek, Bekereci'nin bu şekilde bir açıklama yapmasının yersiz olduğunu kaydetti.

OYALANMA İDDİASI

Bekereci de gazetecilere yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır sürdürdüğü görevin ardından Kahramanmaraş'ın büyük şehir olması nedeniyle merkeze bağlı kurulan 12 Şubat İlçesi belediye başkanlığı adaylığı için partisince kendisine söz verilmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadığını, oyalandığını öne sürdü.

Bekereci, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Fatmalı belde Belediye Başkanlığına seçilmiş, daha sonra SP'ye geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • izzet demir 10 yıl önce Şikayet Et
    OKUMAYAN TOPLUMLARIN HALİ.. Yorumları yapanların çoğu yazıyı tam okumamış yada okuduğunu anlamamış belli. Yahu kardeşim adam hala beni 2014 seçimlerinde belediye başkanı adayı göstermediler diye istifa etmiş. Kamalak da açıklama yapmış. Teşkilat disiplin işidir demiş. Benim babamın malı değil burası demiş. Disiplin neyi gerektiriyorsa aday o şekilde belirlenir. Burası akp değil, herkes haddini bilecek...
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    DESTEKLEMEZMİYDİ. % 1,5 oyla kimi desteklerdi acaba.
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    HERKES AKPARTİYE. Gidilecek yol belli,şu fitne fesatçılara iyi bir ders vermek için herkesin Akpartiye kesin geçmesi lazım,Oylar % 60 ları geçmeli bence,ha gayret arkadaşlar.
    Cevapla
  • adem abbasoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    erbakan hayatta olsaydı. erbakan hayatta olsaydı tayibi desteklerdi diyen arkada sesleniyorum sen marsda yaşıyorsun her halde...
    Cevapla
  • Bülent Demirel 10 yıl önce Şikayet Et
    oy oranı % 1,5 ama, bir belde adayının istifası manşetten haber oluyorsa.... bu saadet harbiden büyük parti, il değil, ilçe değil, bir belde aday adayı Sp den istifa ettiğ haber7 nin sitesinde manşette yer buluyorsa gerçekten bu SP büyük parti. ilginçtir, büyük tv haberlerinde de vardı bu haber. gereksiz eleştirilerin gizli hayranlık olduğu söylenirmiş meğer doğruymuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...