Kışanak: Bir güven sorununun göstergesi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, geri çekilme sürecinin durdurulmasının "bir güven sorununun göstergesi" olduğunu söyledi.

Kışanak: Bir güven sorununun göstergesi
Kışanak: Bir güven sorununun göstergesi
GİRİŞ 11.09.2013 20:19 GÜNCELLEME 11.09.2013 20:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kışanak ve BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkumu ziyaret etti. Cezaevinde bulunan Aysel Doğan ile bir süre görüşen Kışanak, cezeavi çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Geri çekilme sürecinin durdurulması bir güven sorununun göstergesidir. Sürecin sıkıntıda olduğunun, gerilimli olduğunun göstergesidir. Bu konuda ihtiyacımız olan demokratikleşme adımlarını atarsak, bu müzakere sürecinin de sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkıda olacaktır" ifadelerini kullanan Kışanak, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki cezaevlerini ziyaret ettiklerini, yaşanan sorun ve sıkıntılarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Elbistan'a da bir arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiklerini belirten Kışanak, şöyle devam etti:

"Genel olarak arkadaşlarımızın merak ettiği konu dışarıdaki gelişmeler. En çok da süreci merak ediyorlar. Bu sorun çözülecek mi? Nereye gidecek? AK Parti'nin bugün bir toplantısı vardı, demokratikleşme paketi görüşülecekti. Temennimiz o ki bu konuda oyalayan, öteleyen yaklaşımdan biran evvel vazgeçilir. Türkiye'nin ihtiyacı olan bu adımlar acil olarak atılır. Türkiye'de bu konu gerçekten yanlış yerde tartışılıyor. Türkiye demokrasisinin eksikleri var. Bunun tamamlanması lazım."

Kışanak, Türkiye'ye evrensel hukuk kurallarını getirmeye çalıştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya ve insanlık hangi evrensel değerlerle hangi hukuk normlarla demokrasiyi inşa etmişse, Türkiye'de de bunlar olsun. Bizim kimseden bir eksiğimiz yok. Türkiye'nin Avrupa'daki herhangi bir ülkeden bir eksiği mi var? Bizim halkımızın, bizim insanlarımızın demokrasiye layık olmadığını mı düşünüyorlar. Bir Fransız, İngiliz, Amerikalı demokrasiye layıksa, fazlasıyla bizde demokrasiye layık insanlarız."

Hükümetin Suriye politikasına değinen Kışanak, Türkiye'nin barışa ve siyasi bir çözüme destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Kışanak ve Buldan, daha sonra ilçeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ahmet TAŞÇI 10 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız ev sahibine güvenmiyormuş. Yapmadığınız sahtekarlık kalmadı. Çekileceğiz dediniz sadece telsizler sınır dışına çıktı. Çekilme gerçekleşmedi ki çekilmeyi durduruyorsunuz..
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    hatayı hiç kendilerinde aramıyorlar. utanmaları lazım çünkü süreçten önce hükümete bombalamaları durdurun diye yalvarıyorlardı. bunlar kendini ne sanıyor ki sürece hesap biçiyor. sanki süreci kendileri başlattı. eğer hükümet izin vermeseysi şuan hala yalvarıyordunuz kan dursun diye. şehitlerimize allah rahmet eylesin. ayağınızı denk alın bu millet dualı bir millettir. bu milletin askeri peygamber duası almış askerdir. haddinizi aşmayın... süreci bozmaya çalışmayın zorla elde ettiğiniz süreç boşa çıkarsa devranın aynı döneceğini sanmayın. devlet çok daha sertleşecektir...
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Demokratikleşmenin önü açılacak inşallah.. Sual: Nasıl iyilikten fenalık gelir? Cevap: Muhali talep etmek, kendine fenalık etmektir. Zerrâtı günahkârlardan mürekkep bir hükûmet tamamıyla mâsum olamaz. Demek, nokta-i nazar, hükûmetin hasenâtı, seyyiâtına tereccuhudur. Yoksa, seyyiesiz hükûmet muhal-i âdidir. Ben öyle adamlara anarşist nazarıyla bakıyorum. Zira onlardan birisi—Allah etmesin—bin sene yaşayacak olsa, âdetâ mümkün hükûmetin hangi sûretini görse, hülya ile yine razı olmayacak. Şu hülyanın neticesi olan meylü’t-tahrip ile, o sûreti bozmaya çalışacak. Şu halde, böylelerin fena zannettikleri Jön Türklerin nazarlarında dahi, mel’un, anarşist ve iğtişaşçı fırkasından addolunurlar. Meslekleri ihtilâl ve fesattır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!