CHP'den istifa edenler hangi partiye geçiyor?

CHP Midyat İlçe Başkanı Zeyni Mete, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında partilerinden 14 ilçe yönetim kurulu üyesi ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden isimler BDP'ye geçecek...

CHP'den istifa edenler hangi partiye geçiyor?
CHP'den istifa edenler hangi partiye geçiyor?
GİRİŞ 12.09.2013 10:55 GÜNCELLEME 12.09.2013 11:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstifa dilekçesini CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Mardin il teşkilatına faksladıklarını söyleyen Mete, şöyle dedi:

"2011 yılında Midyat ilçe teşkilatını kurdum. Parti üst kurları hiçbir gün gelip halkımla istişarede bulunan kimse olmadı. Bölgemizde cereyan eden ve 30 yılı aşkın süreden akan kan ve gözyaşı dindirme meselesi için bir girişim olmadığı gibi barış olmasına da soğuk bakmaktadırlar. Barış sürecine ve halklarımızın sorunlarına ilgisiz kalmalarından dolayı biz Araplar olarak barış sürecini gönülden destekliyoruz, bu nedenle CHP'den istifa ediyoruz. Biz yönetim kurulu olarak CHP'den istifa ettik ve imzalı olarak dilekçelerimiz parti genel merkezine yolladık. CHP hiçbir şekilde ne Ankara, ne il teşkilatı bizimle ilgilenmediler. Maddi ve manevi kendi çabalarımızla hareket ettik. O yüzden biz CHP'den hiçbir şekilde memnun kalmadık. 2011 yılından bu yana hep kendi imkanlarımızla hareket ediyoruz. Yönetimimizin şikayeti oluyordu her zaman. Ankara'dan ne bir milletvekili nede il başkanı bizi telefonla dahi aramadılar."

Mete, CHP'li bazı milletvekillerinin ayrım yaptığını ileri sürerek, "Türk, Kürt ayırımı yaparaktan, işte yalnız Türkler ayrı gibi açıklamalarda bulunmuş Birgül Ayman. O nedenle de biz çok rahatsız olmuştuk. Ve BDP'nin diğer partilerin barış süreci sebebiyle beraber hareket etmeleri bizim de çok hoşumuza gitti. O nedenle de onları destekliyoruz ve barış sürecine canı gönülden yönetimdeki arkadaşlarla birlikte destek veriyoruz" dedi.

Mete, önümüzdeki günlerde BDP'ye katılacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 4
  • serkan gül 10 yıl önce Şikayet Et
    2+2=4. bdp=chp+mhp= akp
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya güneydoğuda AKP den istifa edenler. Hangi partiye geçiyor. Habr7 bunu da haber yapsanıza
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    yani al birini koy ötekine. heap aynı. zaten chp ikende aynı görüşleri savunuyordunuz cnm niye bdp ye geçiyornuz ki . adaylık mı vermediler
    Cevapla
  • ercan aykan 10 yıl önce Şikayet Et
    TAHMİN ETMEK ZOR DEĞİL !!!. Böyle zor sorular sormayın ayıp oluyor. Yani CHP zihniyetinden çıkan bir kürt kardeşim heralde AKP ye gidecek hali yok. Sonuçta BOZACININ ŞAHİDİ ŞİRACI olur YOK BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ BİZ OSMANLI BANKASIYIZ al birini vur ötekine MOTORLARI AYNI KAPORTADA FARKLI.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı