Kısa dönem askerlik 3 ay olsun teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen teklife göre Askerlik Kanunu'nun 5. maddesinin ikinci fıkrasında değişiklik yapılarak kısa dönem askerliğin süresi 3 aya düşürülecek.

Kısa dönem askerlik 3 ay olsun teklifi
Kısa dönem askerlik 3 ay olsun teklifi
GİRİŞ 11.11.2013 13:25 GÜNCELLEME 11.11.2013 13:25

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çağın modern orduları ile aynı yapıda olması ve değişen tehditler ve savaş olguları nedeni ile profesyonel orduya geçişin hızlandırılması gerektiğini belirten Tanrıkulu, ülkenin yetişmiş insan gücünün soğuk savaş ve dünya savaşlarının savaş yapıları ile eğitilmeleri ve zorunlu askerlik hizmeti ile silah altına alınması, ülkenin yetişmiş insan kaynağının etkin kullanılmamasına yol açtığına ifade etti.

Modern orduların teknoloji üzerine kurdukları caydırıcılık ve ülke savunması doktrinin, maalesef Türkiye'desayısal üstünlük ile sağlanmaya çalışıldığına anlatan Tanrıkulu, "6 ay süre ile ülke ekonomisine katkı sağlamak bir yana, ödenen vergilerle zorunlu askerlik hizmetindeki vatandaşlarımıza harcanan paralar ülke ekonomisine fazladan külfet getirmektedir. Barış dönemlerinde sadece temel askerlik eğitimi ile kısa süreli askerlik hizmeti verilen modern orduların, tehdit algısı ülkemiz ile aynı noktadadır. Zorunlu askerlik eğitiminin yetişmiş ve eğitimli iş gücünü oluşturan kısa dönem askerlerimize fayda sağlayacak eğitim ve zorunlu askerlik süresi 3 ay olması ve sonraki dönemlerde daha da azaltılması Silahlı Kuvvetler ve ülkemiz için en uygunudur." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi