BDP'de Osman Baydemir sürprizi

BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir olduğu iddia edildi.

BDP'de Osman Baydemir sürprizi
BDP'de Osman Baydemir sürprizi
GİRİŞ 26.12.2013 09:36 GÜNCELLEME 26.12.2013 16:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Barış ve Demokrasi Partisi, Osman Baydemir'e Şanlıurfa'dan aday olması için teklifte bulunduğu netleşirken Baydemir'in Şanlıurfa'dan aday olup olmayacağı henüz net değil.

Elazığ, Gaziantep, Şırnak ve Adıyaman'a bağlı ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuyla paylaşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bugün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu bazı illerin adaylarını önümüzdeki 10 gün içersinde açıklyacağına dikkat çekti. 

Bildiğiniz gibi BDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Gültan Kışanak olmuştu. 

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 12 kentteki adayları açıklandı.

BDP 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde adaylarının bazıların bugün Diyarbakır'da düzenlediği aday tanıtım toplantısında açıkladı. BDP Diyarbakır il binasında yapılan aday tanıtım toplantısında 12 il ve ilçelerinin adaylarını tanıttı. Eşbaşkanlık sistemiyle seçime girecek olan BDP, her belediye için iki adayı tanıttı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ile girilirken, Mardin Büyükşehir Belediyesi için ise Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Hafize Aymelek aday olarak tanıtıldı.

 

 


YORUMLAR 14
  • hasan ali 10 yıl önce Şikayet Et
    işte Urfa ya adam gibi adam yaşasın osman baydemir. urfa için en büyük şans osman baydemir urfada aday diye urfa çok şanslı.şimdi maraşlımı bölge insanımı
    Cevapla
  • Yavuz Efendi 10 yıl önce Şikayet Et
    Baydemiri Harcıyorlar.... Bence Baydemir bulunduğu partieye 10 gömlek üstün biri...BDP Baydemiri pasifize ve devre dışı bırakmak için Şanlıurfadan belediye seçimlerine koyuyor...
    Cevapla
  • cengiz beşir 10 yıl önce Şikayet Et
    can arefe. bölücülerin urfada başa gelmesi için terör destekçilerinin urfaya akın edip yerleşmesi gerekecek. biz kanı bozuk değiliz. urfa asla bölücülere prim vermez. eğer urfada bdp başa gelirse biz urfalılar topluca intihar etmeye hazırız. peki siz hazır mısınız buna!!??
    Cevapla
  • can arefe 10 yıl önce Şikayet Et
    yorumculara. Değerli yorumcular siz de biliyorsunuz ki Diyarbakır Urfanın 10 katı büyüdü. Diyarbakır ve Urfa kıyaslanamaz iki şehir. Urfalılar dört gözle Osman baydemiri bekliyor. Şu ana kadar yerelde belediye urfaya ne verdi. bunu görmelisiniz.
    Cevapla
  • fatih genç 10 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakırı batırdı sıra urfada. bu baydemir diyarbakırı köye çevirdi sıra urfaya geldi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak