Destici iktidar vaadini açıkladı

BBP lideri Mustafa Destici "BBP iktidarında, fakirden alıp zengine veren kapitalist düzeni yıkacağız ve yerine zenginden alıp fakire, yoksula, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayanlara veren, adil ve sosyal düzeni kuracağız" dedi.

Destici iktidar vaadini açıkladı
Destici iktidar vaadini açıkladı
GİRİŞ 15.02.2014 20:20 GÜNCELLEME 15.02.2014 20:20

Destici, partisinin, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, BBP'nin, Türkiye'de yerel yönetimde en iyi parti olduğunu savunduan Destici, kendi belediye başkanlarının, iktidar partisi döneminden en az 3 kat daha iyi hizmet verdiğini ileri sürdü.

Parti olarak Türkiye'de 81 ilin 81'inde kendi adaylarıyla yarışacaklarını aktaran Destici, "Bu seçimlerin tek galibi biz olacağız Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Türkiye'nin şu anda bir süreçten geçtiğini, ülkenin dürüst, iyi, doğru, adaletli, ahlaki normlar içinde ve tam demokratratik bir anayasa ile yönetilmemesinin bunun nedeni olduğunu dile getiren Destici, ülkede büyük bir gelir dağılımı adaletsizliği yaşandığını ifade etti.

"75 milyonumuzun en az 50 milyonu açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiş" diyen Destici, Türkiye'deki 12 milyon çalışanın 6 milyonunun asgari ücretle çalıştığını ve açlık sınırı altında yaşadığını söyledi.

Taşeron işçilerin ise dönemin modern köleleri olduğunu belirten Destici, bu kişilerin hepsini BBP iktidarında kadroya alacaklarını, bu konuda namus sözü verdiklerini aktardı.

Vergi sistemindeki adaletsizliklere de değinen Destici, "BBP iktidarında, fakirden alıp zengine veren kapitalist düzeni yıkacağız ve yerine zenginden alıp fakire, yoksula, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayanlara veren, adil ve sosyal düzeni kuracağız. Bunu hep birlikte yapacağız Allah'ın izniyle" dedi.

Türkiye'nin 80 yılda bütçeden ödenen faiz miktarının 130 milyar lira olduğunu, son 10 yılda ise 500 milyar lira faiz ödemesi gerçekleştiğini kaydeden Destici, "Hani siz faize karşıydınız? Faize karşı olan adam faizsiz bankacılığın en yerli bankasını batırmak için gayret gösterir mi? Faize karşı olan insan Türkiye'nin bu kadar faiz içinde yüzmesine, milletin ve devletin bu kadar borçlanmasına fırsat verir miydi? Türkiye'yi inim inim inleten faizdir. Ama bunun müsebbibi bu hükümet ve bundan önceki hükümetlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

"Pek çok tabloda ekonomik göstergelere baktığımız zaman aslında 17 Aralık'ın bir sebep olduğunu, sonuç olmadığını hep birlikte görebiliriz. 17 Aralık sadece bu kötü tabloyu öne çekmiştir" görüşünü ileri süren Destici, Türkiye'de 17 Aralık ile bir gerilim ve çatışma sürecine girildiğini, ülkenin bir an evvel bu ortamdan çıkması gerektiğini belirtti.

Son günlerde "paralel devlet"ten bahsedildiğini, izafi ve sanal bir tanımla bütün suçun bunun üzerine yüklendiğini ileri süren Destici, "11 yıldır bu ülkeyi sen yönetiyorsun. Sen dün iktidar, başbakan olmadın. Eğer bu ülkede yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet varsa sorumlusu sensin. Bu ülkede işsizlik, terör, manevi, ahlaki bir çöküş varsa sorumlusu sensin. Bu ülkede paralel devlet varsa sorumlusu sensin. Bu ülkede örgüt, çete varsa sorumlusu sensin" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!