'Abdullah Öcalan özgürlük istemiyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın röportajına BDP'den değerlendirme geldi.

'Abdullah Öcalan özgürlük istemiyor'
'Abdullah Öcalan özgürlük istemiyor'
GİRİŞ 19.04.2014 02:23 GÜNCELLEME 19.04.2014 02:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BDP Şırnak Miletvekili Hasip Kaplan, Akdoğan'ın "Öcalan'ın kendisi bile özgürlük talep etmiyor" sözlerine, "Konu yanlış zeminde tartışılıyor, 'Öcalan'a özgürlük' derken bizim de kastettiğimiz, Abdullah Öcalan'ın da kastettiği Kürt halkının özgürlüğüdür" yanıtı verdi.

Akşam gazetesine konuşan BDP'li Hasip Kaplan'ın değerlendirmeleri şöyle: Konu yanlış zemine tartışılıyor. İmralı'ya giden arkadaşlarımız her defasında Abdullah Öcalan ile birebir görüşüyorlar.

BU KONU TARTIŞILMASIN

Öcalan kendi özgürlüğüne ilişkin konudan söz etmiyor ve ''Benim özgürlüğüm söz konusu değil tartışılmasın. Önemli olan halkın özgürlüğü, zaten o zaman herkes özgür olacaktır' diyor. Bizim de talebimiz ve bu sloganın anlamı da budur. Adımlar atılsın, Kürt halkı özgürleşsin istiyoruz.''

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürt halkı Türkiyede yaşayan en hür kesimdir !. ülkemizin her yerini istila ettiler ve hala kendi bölgelerindeki gibi yaşıyorlar bundan büyük hürriyet varmı !
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürt halkı diye bir halk yok kardeş Burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu ülkede demokrasi ve insan hakları her vatandaş için eşit Başbakanı dinle ve ucuz lafları bir kenara bırak.Sizi ikinci sınıf vatandaşlıktan bu ülkenin bir ferdi yapanlara teşekkür edin.Bir şeye dikkat edin bölücülük yapmayın,vatana ihanet etmeyin.Bu Ülkenin iklimi Müslüman İklimi,herkese yer var...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber