Erbakan'ın A takımı, Fatih Erbakan'a karşı

Fatih Erbakan'ın adaylığını açıklamasıyla Saadet Partisi ilginç bir kongre süreci yaşamaya hazırlanıyor. Fatih Erbakan'ın karşısında Erbakan'ın A takımından isimler yer alıyor.

Erbakan'ın A takımı, Fatih Erbakan'a karşı
Erbakan'ın A takımı, Fatih Erbakan'a karşı
GİRİŞ 27.04.2014 06:59 GÜNCELLEME 27.04.2014 10:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Deniz Güçer'in haberi

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın Saadet Partisi liderliğine adaylığı Saadet Partisi'nde çekişmeli bir kongre sürecinin ilk sinyali oldu.

Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi, 4 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak. Kulislerde Fatih Erbakan'ın adaylığının konuşulması nedeniyle Ağustos ayında planlanan kongrenin öne çekildiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere genel başkan tartışmaları ile girmek istemeyen Genel Merkez'in, bu nedenle bir an önce kongreyi toplama kararı aldığı öğrenildi.

Fatih Erbakan'ın bir süredir Genel Merkezle arasının açık olduğu biliniyordu. Kız kardeşleri ile barışan ve onların desteğini alan Fatih Erbakan kısa süre önce Erbakan Vakfı'nı kurmuştu.

Asiltürk karşı tarafta

Ancak Genel Merkez, vakıf aracılığıyla siyaset yaptığını iddia ederek Erbakan'a tepki göstermişti. Başta Oguzhan Asiltürk olmak üzere Necmettin Erbakan'ın kara kutusu olarak bilinen isimler Genel Başkan Mustafa Kamalak'ı destekleme kararı aldı. Fatih Erbakan'ın yanında ise yine partinin önemli isimlerinden Ahmet Tekdal, Fehim Adak ve İsmail Müftüoğlu gibi isimlerin olduğu konuşuluyor.

Erbakan'ın adaylığını açıklamasından sonra SP'den bir açıklama yapılmış ve "Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri' ile istişare yapıldığı ve bu istişarelerden Fatih Erbakan'ın adaylık kararı çıktığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti.

Uzun yıllardır siyasete gireceği konuşulan Fatih Erbakan, 4 Mayıs'ta Ankara'da şansını deneyecek. Kamalak gibi Erbakan'ın da teşkilat tarafından sevcilen bir isim olduğu ve bu nedenle yarışın oldukça heyecanlı geçeceği de partinin kulislerinde konuşuluyor. Ancak Genel Merkez'in desteğini almayan Fatih Erbakan'ın şansının zor olduğunu ileri sürenler de var. (Vatan)

YORUMLAR 16
  • gerçekbakış 9 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan Ailesi İle Yüzleşme Vakti. Selametköy arsalarında mağdur olan insanların hakkını verme adına nasıl bir yaklaşımı olacak erbakan ailesinin çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Kazasker 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir nokta!. Dr Fatih Erbakan aday gösterildiği gün; şu anda amerika'da rokfeller, ingilter'de rotsild ve israil de bu toplantıyı takip ediyor demişti. Şimdi tekmili birden medyanın Erbakan'a saldırması bunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu demek tir ki Fatih Erbakan k a z a n a c a k Allah'ın (C.C) izniyle!
    Cevapla
  • fatih YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    milli görüş. Artık eski çınarlar geriden destek vermeli partiye. size partiden ayrılın demiyor kimse. yaşınız kemale erdi. bir kenara oturun ve abilik yapın. gençlerin önünü açın. şu gelenekçi tutumunuzdan vazgeçin. MİLLİ GÖRÜŞ ilkeleri çerçevesinde yenliklere gidin safınızı iyi belirleyin partiyi iyice dağıttınız partiye yeni katılımlar yok. ve partinin başına Fatih ERBAKAN ı geçirin. yoksa parti tarih olup gidecek. vesselam
    Cevapla
  • Akil Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan Erbakanın bir oğlu olmuş. Yoksa Divanı Kebir üyleri ile veliaht prens arasındaki çekişmeye değil prensler arası taht kavgasını izlerdik. Hay Allah müstehakınızı versin. ey FEHM ey İDRAK ey FERASET nerdesin.
    Cevapla
  • Mahmut uyar 9 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir Türkiye yeni bir dünya yeni bir FATİH'le. Saadet partisinin tabanı ve halk arkanda kardeşim... Herkes gecikmiş bir karar olarak değerlendirse de zamanlama mükemmel...... Ak parti içerisindeki kardeşlerimizle milli görüşün tek temsilcisi SAADET PARTİSİN'de buluşmak dileğiyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber