"Muhalefet partileri siyaseti aşağıladı"

Bozdağ, "Muhalefet partileri siyaseti aşağılamışlardır. MHP ve CHP Türkiye'nin cumhurbaşkanlığına layık bir insan bulamamıştır." dedi

"Muhalefet partileri siyaseti aşağıladı"
"Muhalefet partileri siyaseti aşağıladı"
GİRİŞ 04.07.2014 19:07 GÜNCELLEME 04.07.2014 19:07

Denizli'deki temasları çerçevesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bozdağ, buradaki konuşmasında Türkiye gündeminin en önemli konusunun cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gözünün sandıklarda olduğunu ifade eden Bozdağ, Denizlililer'den, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi. 

Seçimlerden önce en büyük gayretin seçmenlere düştüğünü belirten Bozdağ şöyle devam etti:

"Büyük bir başarı hikayesini Türkiye'de beraber yazacağız. Biz çalışmazsak o zaman başarıdan bahsedemeyiz. "Sıcak, ramazan" demeyeceğiz hep beraber koşacağız koşturacağız. Son derecede önemli ve tarihi seçim yaşıyoruz. Bizim tarihimizde ilk defa cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanının, bizim liderimiz olması bizim için ayrı bir şeref olacaktır. Ayrı bir başarı hikayesi olacaktır. Çünkü tarihi bir olayı gerçekleştiren kadro olacaktır. O yüzden ben diyorum ki durmak yok koşmaya, çalışmaya, terlemeye devam."

Temeli olmayan çatı olmaz 

Muhalefet partilerinin içlerinden birini aday çıkaramadığını anlatan Bozdağ, "Çatı aday dediler ama çatı yok ortada. Çünkü temeli yok. Temeli olmayan çatı hiç olmaz. Esasında çatı aday değil, uzlaşı adayı değil, CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli'nin üzerinde uzlaştıkları  bir aday var. MHP ve CHP tabanının dahi üzerinde uzlaşmadığı, sadece genel başkanların uzlaştığı ve kendi tabanlarına dayattığı bir aday var. "Biz buna karar verdik. İşte huzurunuza getirdik. Alın bunu seçin" diyorlar. MHP'lilere, CHP'lilere dayatıyorlar, dahası Türk milletine dayatıyorlarlar" şeklinde konuştu. 

Türkiye'ye ilişkin hiçbir görüşünü bilmediğimiz birisi mi Türkiye'yi daha ileriye götürür, yoksa Türkiye'nin her meselesini dolu dolu yaşamış sorunları aşmak için mücadele vermiş, kavga yapmış, hapis görmüş, her türlü sıkıntıya minnete göğüs germiş, tabiri caizse ter akıta akıta yol almış biri mi bu millete daha çok gayret sarf eder? diye soran Bakan Bekir Bozdağ, sözlerini söyle sürdürdü: 

"Başbakanımıza baktığınızda bir sürü hayatında inişler çıkışlar, hapisler, yokuşlar var. "Muhtar bile olamaz" manşetleri var, kapatma davaları var, darbe teşebbüsleri var, neler var neler. Bütün bunlarla mücadele ede ede bu günlere gelindi. Bundan sonra yol devam edecektir. Türkiye'nin mücadele ede ede başarılı olmuş bir cumhurbaşkanına Türkiye'yi daha ileri götürecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Bakın 12 yılda hükümetlerimizi ülkeyi her alanda eğitimde, sağlıkta,  ulaşımda, adalette uçurdu adeta. Çok ileri  bir noktaya taşıdı. Ben inanıyorum ki yeni cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrada Başbakanımızın milletimizin seçtiği cumhurbaşkanı olmasıyla  beraber Türkiye'de yeni bir sayfa açılacaktır. Muhalefet partileri siyaseti aşağılamışlardır. MHP kendi içinde Türkiye'nin cumhurbaşkanlığına layık bir  insan bulamamıştır. CHP kendi içinden cumhurbaşkanlığına layık bir aday bulamamıştır. Kılıçdaroğlu sayıyor. "cumhurbaşkanı olmak için şu şu özellikler lazım" diye. Bahçeli de sayıyor. Peki bu özellikler sizde yok muydu, neden aday olmuyorsunuz. Kendileri aday olmadılar belli ki kendileri bu özellikleri taşımıyorlar. Peki siz taşımıyorsunuz? Ama eminim ki MHP ve CHP camiasının içinde Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı yapacak birbirinden kıymetli binlerce insanımız var. Bunlardan birini neden alıp aday göstermediler. Hepimizin sorması lazım. "Kim bu adayı Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na getirdi, bunu aday yapın" dedi. Ben soruyorum ve merak ediyorum."

Bozdağ, 2001 ekonomik krizinde dışarıdan bakan getirildiğini hatırlattı ve cumhurbaşkanının "Bu milletin içinden bu milletin derdiyle dertlenen, bu milletle beraber bugüne kadar yol yürümüş, ter dökmüş, emek vermiş birisinin olması lazım" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP ve CHP'li seçmenin önemli kısmının cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ı destekleyeceğine "yürekten" inandığını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Bakanlar Bozdağ ile Zeybekci daha sonra, beraberindeki heyetle, Denizli Adliyesi ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Hasan Erbil Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı