BBP'nin İhsanoğlu kararına bir tepki daha

Eski BBP İstişare Kurulu Başkanı ve halen İstişare Kurulu üyesi olan Doç. Dr. Veysi Erken, kaleme aldığı yazıyla partisini adeta topa tuttu.

BBP'nin İhsanoğlu kararına bir tepki daha
BBP'nin İhsanoğlu kararına bir tepki daha
GİRİŞ 24.07.2014 17:52 GÜNCELLEME 24.07.2014 17:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesine karşı olduğunu dile getiren Veysi Erken, Büyük Birlik camiasının bir tuzağın içerisine çekildiğini savunurken çarpıcı iddialarda bulundu.

Erken'in İhsanoğlu’nun desteklenmesi konusunda bazı yöneticilere dayatmada bulunulduğu iddiası da var.

İşte Erken'in tespitleri;

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hususunda Büyük Birlik Hareketi Tuzağa Düşmemeli

BBP yönetiminin tutumunun yanlış olduğunu, bu konuda görüş beyan etmemin gerektiğini ifade ediyorsunuz.

40 yıl beraber kahve içtik. Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğuna göre bir daha kendimi ifade edeyim. 2011 yılından beri BBP’nin hiçbir kurulunda görevim bulunmamaktadır. Ancak istişare eden her insana doğruluğuna inandığımı ifade eden bir kişiyim. Bu anlamda zaman zaman BBP’den de fikrime müracaat eden olmuş ve görüş beyan etmişimdir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna gelince.

Bu konuda onlarca yazıyı kaleme almış ve görüşümü net bir şekilde ortaya koymuş durumdayım. Bu konuda BBP’nin kendi adayını açıklaması gerektiğine inandım ve bunu zamanlı bir şekilde parti yönetimine ifade ettim. MHP’den kapalı kapılar arkasında değil merhum Muhsin Başkan'ın “açıklık en doğru yoldur” üslubunca açık bir şekilde 20 imzanın talep edilmesi gerektiğini belirttim. MHP imza vermez ise bu durumun kamuoyuna deklere edilmesinin icap ettiğini ifade ettim.

Aday gösterilemez ise mutlaka bir adayın kurumsal olarak desteklenmesi şart değildir diye beyanda bulundum.

Partiler arasındaki ziyaretlerin sadece bir kılıf olduğunu bilen biri olarak BBP’nin kurumsal olarak baronların oyununda yer almamasının gerekliliğini beyan ettim.

Hâsılı kelam BBP yönetiminde bulunmuş, YİK’e Başkanlık yapmış biri olarak kardeşlik hukuku ve ahlakilik adına parti kararı olarak açıklanan görüşün yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda parti yönetiminin ittifak ettiğini de zannetmiyorum. Zira partilerdeki istişareler bir safsatadan ibaret olup birkaç kişinin görüşünün dayatmasının kılıfıdır.

Kanaatime göre dayatmalar neticesinde yönetimden birkaç kişi cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bu görüşü açıklamış durumdadır.

Malum baronların isteği ile CHP öncülüğünde bir aday ismi açıklanmış ve buna MHP angaje edilmiştir.

30 Mart seçimlerinden önce cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda tezgâhlanan oyun bir bulamaca dönüştürülmüş ve buna DSP, LDP, BTP katılmıştır. Küsurat bile sayılamayacak bu partilere tuz biber olsun diye Marksist /sosyalist görüşe mensup Sosyalist İşçi Partisi ve Devrimci Halk Partisi de ilave edilmiştir.

Yıllardır senarize edilen oyun sahneye konulmuş ve buna BBP’den birkaç kişi destek olduğunu beyan etmiştir.

Yurt genelinden gelen mesajlardan şu açık bir şekilde anlaşılmaktadır. “Cenabı Allah’ın birliği ve Hz. Peygamber’in (s.a.v.) risaleti” dışında tartışılmazı olmayan büyük birlik hareketinin gönüllüleri rahatsızdır, mevcut manzara acıdır ve daha önceden ifade ettiğim gibi bu tuluat tiyatrosunda yer almayacaktır. Tezgâhçılarla kol kola girmeyecektir.

Zira çağrısı İslam’da dirilişe olan bir hareketin baronların oyuncağı olacağı düşünülemez.

Bu anlayışa sahip olanların şu anki partileri farklı olabilir. Ama hiç biri bu oyunun oyuncusu veya seyircisi olmaz ve olamaz.

Bu durum Kılıçdaroğlu’nun tabiriyle Ekmeloğlu’nu, kendi esprili(!) ifadesiyle 'Coca Cola`nın adayı'nı destekleyen partilerin sahaya inememesinden de anlaşılıyor. Sadece BBP’de değil diğer partilerin tabanı da rahatsızdır ve sahnelenen oyunu fark etmektedir.

Sonuç olarak kültürümüze ve inancımıza göre yanlıştan vazgeçmek fazilettir. “Çağrımız İslam’da Dirilişedir” ilkesine inananların yanlıştan vazgeçeceklerini ve akıllarını kullanacaklarını ümit ediyorum. Yeter ki, aklımızı kullanalım. Nitekim Cenabı Allah Yunus Süresinin 100 ayetinde “O, akıl erdiremeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar” buyurmaktadır.

Şimdi aklımızı kullanma zamanı...

Selam ve Sabırla."

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı diğer partiler gibi BBP İhsanoğlunu seçmesi Erdoğandan kurtulma sebebidir !. %55 şin sevdiğine karşı gelmek demek, millete ihanet etmek değilde nedir ? ben öyle görüyorum !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!