Akdoğan: Oyuna gelmeyiz!

Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Akdoğan: Oyuna gelmeyiz!
Akdoğan: Oyuna gelmeyiz!
GİRİŞ 13.08.2014 19:22 GÜNCELLEME 13.08.2014 19:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yalçın Akdoğan, seçim sonuçlarından çok memnun olduğunu belirtti. 24 TV’de yayınlanan programda partinin genel başkan danışmanı Akdoğan; “Seçim sonuçlarından çok memnunuz. Bugüne kadar hep partiler yarışıyordu, partiler oylanıyordu, bu sefer şahıslar oylandı. Baktığımızda Erdoğan 9 seçim kazandı. Bu seçim sembolik açıdan daha farklı bir anlam ifade ediyor. Doğrudan Erdoğan’ın aldığı oylar olarak da görülebilir. Sayın Başbakanımızın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmiş olması önemli bir başarıdır. Burada %50’nin üzerindeki tek bir oy yeterlidir. Seçimi kazanmak anlamına gelir.” ifadelerini kullandı. 
 
DERSİNİ ÇALIŞAN BİR HAREKETİZ, SEÇİM SONUÇLARI ANALİZ ETTİK
 
Seçim sonuçlarını analiz ettiklerini de belirten Yalçın Akdoğan, dersine çalışan bir hareket olduklarının ifade etti. Akdoğan; “Biz bütün seçimlerde yaptığımız gibi seçimin ertesi günü bunu analiz etmeye başladık masaya yatırdık. MKYK toplantısı yapıldı, bizim strateji ekibimiz bir araya geldi bütün tabloları ortaya koyarak il, il ilçe, ilçe tablo nedir? Sonuçlar ne anlam ifade ediyor? Burada nasıl dersler çıkartmak gerekir? Dersini çalışan bir hareket var ortada ve bunlar değerlendirildi.” dedi. 
 
OY VERMEYENLERİN ÇOĞU AK PARTİ SEÇMENİYDİ 
 
Seçimlere 12 milyon seçmen sandığa gitmedi, eğer gitseydi seçimler 2. Tura kalırdı söylemine tepki gösteren Yalçın Akdoğan, oy vermeyenlerin çoğunun Ak Parti seçmeni olduğunun altını çizdi. Akdoğan şunları kaydetti; “Tayyip Erdoğan bu yarışta olmasa katılım %50’lerde olabilirdi. Dünyanın birçok yerinde bu tür seçimlerde büyük lider dediğimiz liderler ilk turda bir kısmı %30’un altında oy almıştır. Yüzde 50’nin üzerine çıkabilmek ilk turda büyük başarıdır, bundan sonra çıkabilen olur mu? Katılım daha da yüksek olabilirdi. Yaz olması insanların memleketlerinde olması ve anketlerin yüzde 56’larda göstermesi nedeniyle birçok seçmen ‘nasıl olsa bu iş bitti’ gözüyle baktı. Bir aile 5 kişiyse 2 kişi oy kullanmaya gitti. AK Parti burada kaybetti. Muhalefet katılım yüksek olsaydı kendi destekçilerinden dolayı oylarının daha yüksek olacağını düşünüyor ama oysa AK Parti seçmenin olduklarınız biliyoruz. Türkiye’de yüzde 77’de küçümsenecek bir rakam değildir. Bu önemli bir katılımdır. Aslında seçim başlamadan önce seçimin sonucu da satın alındı. ‘Tayyip Erdoğan kazandı’ algısı nedeniyle kabullenilmişlik vardı ve kendi kitlemizden oy kullanmayan çok insan oldu.”
 
KAMUOYUNA DÖNÜK TARTIŞMA VE POLEMİKLER DOĞRU DEĞİL
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte “Ak Parti’nin geleceği ne olacak?” sorusu üzerinden başlayan tartışmalar sürüyor. Programda Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan tartışma ve polemiklerin kamuoyuna dönük yapılmasının doğru olmadığının altını çizdi. Akdoğan şunları kaydetti; “MKYK toplandı ve partinin geleceği tartışıldı. Genel başkanın kim olacağı, seçim sonuçlarından nasıl dersler çıkarılması gerektiği tartışıldı. Sayın Başbakanımız bu süreçle ilgili söyleyecek sözü olan kim varsa partinin bütün kademelerine fikrini sordu ve sormaya devam ediyor. Yani parti bünyesi ve gövdesi dediğimiz yapıya tek tek fikrini soruyor. Burada insanların fikrini söylemesi farklı düşünceler sergilemesi bu bir problem değildir. Kaynama, ayrışma değildir, zaten oralarda bunlar söylenmelidir. İsim bazında kimlerin olabileceğine dair insanlar bu doğru zeminlerde düşüncelerini ortaya koyacaklardır. Bunun için istişareler yapılıyor. Bu bir problem değildir. Dışarıya yansıyan şu şunu dedi, bu bunu dedi, acaba bir bir ayrışma mı var? Soruları soruluyor. Niye ayrışma olsun. Bu bir ayrışma çatışma vesilesi gibi görülemez. Onun ötesinde kamuoyuna dönük olarak bir takım, tartışma ve polemikler var. Bunlar doğru değildir.”
 
BÜYÜK BİR SEÇİM ZAFERİ VAR BUNUN TADINI ÇIKARALIM 
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katıldığı bir televizyon kanalında, “yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir, aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir” açıklamasında bulunmuştu. Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan’a programda bu açıklama da soruldu. Akdoğan şu cevabı verdi: “Ak Parti kulislerin değil, kuralların partisidir. Parti kurullarında herkes düşüncesini özgürce açıklar. O partinin kurulunda üyesi olmak zaten size bu hakkı verir. Bu partinin geleceğine bu kurullar karar verir. Kurul üyesi olan her bir arkadaşımız bu düşüncesini özgürce dile getirir. Bu bir problem olarak algılanamaz. Kamuoyuna dönük olarak bir takım polemikler, bir takım atışmalar bunlar doğru şeyler değildir. Ak Parti bu oyuna gelmez. Biz bu oyuna gelmeyiz. Parti bütünlüğü bizim için her şeyin üzerindedir. Biz büyük zorlukları parti bütünlüğünü koruyarak aştık. Bundan sonraki süreçte parti bütünlüğünü korumak daha büyük önem taşıyor. Herkesin bu hassasiyeti göstermesi gerekir. Ben Bülent Bey’in sözlerinin bütününe bakarım. Bülent Bey neyi amaçlamaktadır? Hangi mesajı vermektedir? Bülent Bey’in açıklamalarında hiçbir problem görmüyorum. Bülent Bey değerli bir parti büyüğüdür. Söylediklerinin bütünün de hiçbir olumsuzluk da algılamıyorum. Burada bir takım sözcükler, daha önce çoluk çocuk dedi, yeni yetme dedi, genç arkadaşlarımızı zaman zaman üzmüştür. Ama bunlara da çok takılmamak ve polemik konusu yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Bu konuların çok üzerinde çok önemli bir süreç yürütüyoruz. Herkes bunun ağırlığına uygun bir şekilde bu süreci götürmeli. Sağda soldaki atışmalar parti bütünlüğüne zarar vermez ama dışarıdan bize bakanlar için ‘acaba bir şey mi var?’ kapısını açmamak gerekir. Büyük bir

KAYNAK: YİRMİDORTHABER.COM
YORUMLAR 2
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    parti bütünlüğünü korumak için. şahsen Parti büyüklerinden başka C.başkanlığı konusunda yorumlar yapılmasa daha akılcı bir tutum olur. Parti Kurullarında Kongrelerinde son söz söylenir zaten. öncesinde kimse kimsenin kalbini kırmaması olgun bir davranış olacaktır. Bülent Bey'in danışmanlara eleştirel sözlerini büyütmeye lüzum yok. adamın kimi neyi eleştirdiği ortada.. dili sert saklamadan konuşuyor bu da onun yapısı. gençler biraz alışsın, Bülent Arınç böyle bir insan kardeşim. Partisinde kargaşa görüntüsü istemiyor adam. Kuralları hatırlatıyor. bu iş kulis yaparak olmaz diyor. her ağızdan bir dedikodu yayılmasından rahatsız oluyor adam. herkes buna özen göstermelidir. post kavgasına, kayıkçı kavgasına kimse itibar etmemelidir!
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Demekki. Neymiş. %90 bile olsan son nefesine kadar desteğini noksansız verecekmişsin. Bu işler uyuşukluğa, iş tamama gelmez. Su uyur düşman uyumaz diye boşuna denmemiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi