CHP'den Abdullah Gül'e çağrı

CHP'den, Köşk seçimi sonuçlarını ilan edildiği anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Vekili ataması gerektiği açıklaması geldi.

CHP'den Abdullah Gül'e çağrı
CHP'den Abdullah Gül'e çağrı
GİRİŞ 14.08.2014 13:18 GÜNCELLEME 14.08.2014 13:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Altay, YSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıklamasının beklendiği yarın akşam, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı'nın sona ereceğini savundu.

Altay, "Siyasi partiler kongresini geciktirdiğinde bile ihtar çeken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Anayasa ve yasaları açıkça ihlal eden bir kongreyi yok hükmünde sayacağından, eğer Türkiye'de hukuk varsa, eğer Türkiye kanun devletiyse adımın Engin Altay olduğu kadar eminim" dedi.


ABDULLAH GÜL'E ÇAĞRI
Erdoğan'ın YSK'nın sonuçları açıkladığı anda Başbakanlığı bırakması ve AK Parti'den istifa etmesi gerektiğini savunan Altay, bu yapılmazsa Cumhurbaşkanı'nın Başbakan Vekili tayin etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Bu anayasal ve yasal düzenlemelerin Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması için yapıldığına dikkati çeken Altay, şunları söyledi:

"En önemli görevi Anayasa'yı korumak olan, kuvvetler ayrılığı çerçevesinde Anayasal kurumların uyumlu çalışmasını gözetmek olan Cumhurbaşkanı'nın, daha oraya çıkmadan bu Anayasa'nın etrafından dolanmasını, eğip bükerek kendisine göre partisini yeniden şekillendirme amacı ve çabasını hayretle ve esefle karşılıyoruz. Muhtemel gelişmelere dayalı olarak, halen Cumhurbaşkanı olan Sayın Gül'ü göreve çağırıyorum. YSK seçim sonuçlarını ilan ettiği andan itibaren, TBMM'ye Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın düştüğünü belirterek, Başbakan Vekili atadığını bildirmek zorundadır."

YORUMLAR 12
  • Mehmet Özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Size akilfikir versin. Ya bu CHP nin icinde hic delikanli yokmu bunlarin biri diyerinden beter ya sunlarin ugrastigiklari seylere bakin sizin aldiginiz maaslar zehir zukkum olsun Alahim sizi bildigi gibi yapsin....
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞAŞIRMIŞ BUNLAR. Bir şarkı vardı hani---bi o yana bi bu yana gezme şaşkın --diye... biri kalkar Tayyip Bey e akıl verir,biri kalkar Abdullah Bey e akıl verir. bu işleri o kadar iyi biliyordunuzda seçimleri niye AKP ye kaptırıyorsunuz. adamlar her seçimi kazanıyor,demek ki siyaseti ,bu işlerin nasıl yürüdüğünü sizlerden iyi biliyor. siz aleme akıl yürütceğinize,önce kendi aklınızı başınıza toplayın,kendinize bi çeki düzen verin. yılların CHP sinin içine ettiniz,batırdınız koca partiyi.
    Cevapla
  • Ali Mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'cc'. Allah'cc' Kılıçtaroğlu'nu chp nin başından eksik etmesin.!^%&Herhalde ne demek istediğim anlaşılmıştır
    Cevapla
  • Nail Sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAM HUKUK FALAN BİLMİYOR. Partilerinin neden bu halde olduğu ortada değil mi ? Cumhurbaşkanlarının görevleri arasında Başbakan Vekili atamak diye bir şey var mı ? Beni bu adamla Televizyonda Hukuk tartıştırın. Bu adamı yerin yetmiş kat dibine sokayım.
    Cevapla
  • İSLAMOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARDA KAFA MANTAR!. Akılları sıra kendi partilerinin içine düştüğü berbat durumu kamufle etmek için yeni yeni icatlar ortaya koyuyorlar ama bunların hiç biri tutmaz boşa gayretler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber