Tekin:Çarşı ile yargılanmak için dilekçe vereceğiz

CHP'li Gürsel Tekin, Çarşı grubuyla beraber darbenin bir parçası olarak yargılanmak için dilekçe vereceklerini açıkladı.

GİRİŞ 12.09.2014 14:22 GÜNCELLEME 12.09.2014 14:32
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edilmesi üzerine, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "CHP olarak duruşmaların olduğu gün orada olacağız. Bir grup CHP milletvekili arkadaşımız, dilekçe vereceğiz. Darbenin birer parçası olarak bizler de yargılanmak istiyoruz" dedi.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve bir grup partili ile saat 11.30’da Beşiktaş Çarşı’yı ziyaret eden Gürsel Tekin, çarşı esnafı ile görüştü. Daha sonra iddianamede adın geçen Çarşı liderlerinden Cem Yakışkan’ın da bulunduğu Çarşı grubu üyeleri ile bir kafetaryada bir araya geldi. 

Görüşme sonrası Beşiktaş’daki Kartal Heykeli önünde yapılan basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Dün itibariyle İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Çarşı grubu üyeleri aleyhine açılmış bulunan iddianameyi kabul etti. 16 Aralık’ta İstanbul Adalet Sarayı’nda duruşma olacak. Ben iddianamenin tümünü okudum. Bugün 12 Eylül. Bu 12 Eylül zihniyeti ile 34 yıl sonra yazılmış bir iddianame. Darbeye teşebbüs. Aslında bugün iktidarda olanlar hukuka karşı darbe yaptılar. O darbe, bütün etkileri ile devam ediyor. Onun failleri henüz ortaya çıkmadan, vicdanda aklanmadan Çarşı üyelerine karşı bu iddianamenin açılmış olmasını kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletvekilleri olarak, Çarşı grubunun yanında ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. 16 Aralık’ta İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. İktidardakiler halkın vicdanında mahkum oldular, Çarşı üyeleri de 16 Aralık’ta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde aklanacaklar" dedi.

YORUMLAR 33
  • vezir bakırcı 9 yıl önce Şikayet Et
    BÖYLE BİR BLÖF C.H.P YE YAKIŞIR. bu darbe soruşturmasını sulandırmak için taktiğinizi, o mahkemenin hakimi yutmayıp, size şunu derse. sizin dokunulmazlığınız var sizi yargılayamam, fakat yargılanalım teklifinde samimiiseniz buyurun millet vekililiğinden istifa edin, karşıma öyle gelin sizi yargılayayım aksi halde blöf yapıyorsunuz derse şapa oturmuş olursunuz ..
    Cevapla
  • fatih satılmış 9 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK SİZİ İZLİYORUZ.... nasrettin hocayı,hacivat ve karagözü,temel ile dursunu,kemal sunalı,cem yılmazı,halka mal olmuş bütün mizahçıları bıraktık kemal kılıçtaroglu ve ekibini izliyoruz emin olun çok egleniyoruz...tv de sizi çekseniz vallahi dallası sollamazsa ne oluyum....
    Cevapla
  • Ramazan KORUK 9 yıl önce Şikayet Et
    darbecıler. Bu adam ve temsıl ettıgı grup tam bır sovmen.Ama ızlemeye dahı degmez.Bu arada bırde bır tıyatrocu vardı hanı su banka reklamında oynayan. tam bır basın sısırmelerı
    Cevapla
  • cesur malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    chp tarihindeki en doğru karar. çünkü kendiler her zaman darbeden nemalanmış ve darbeye çanak tutmuşlardır yargılanmaları yerinde bir karar
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru CHP.de Bu darbenin içinde ...... .....Gezi parkında Halkı sokaklara döküp İsyan çıkarıp halkı birbirine kırdırıp Hükümeti devirmeye kalktılar?...Savcılara hatırlatma olmuş!...CHP.niinde darbeden yagılanması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz