Ak Parti'ye göre partilerin son oy oranları

Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan son toplantıya kampanya sunumu damga vurdu. Beşir Atalay, partilerin son oy oranlarını açıkladı:

Ak Parti'ye göre partilerin son oy oranları
Ak Parti'ye göre partilerin son oy oranları
GİRİŞ 30.03.2015 10:29 GÜNCELLEME 30.03.2015 10:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.  "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganıyla "yeni anayasa ve başkanlık sistemi" için destek istenecek. 15 Nisan'da kampanya tanıtılacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, ARTER Ajans'ın sahibi Erol Olçak ve ekibi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MYK'ya, görseller eşliğinde kapsamlı bir sunuş yaptı.

Buna göre, AK Parti'nin seçim kampanyasında, "Hep Birlikte Yeni Türkiye" ve "Yeni Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sistemi" sloganları ön planda kullanılacak. AK Parti'nin milletvekili aday listesinde Türkiye'nin her renginin yer alması planlanıyor. Bu kapsamda listede Türk, Kürt, Arap, Laz, Roman, Alevi, Sünni ayrımı yapılmadan isimlere yer verilecek ve meydanlarda "Biz hep birlikte Türkiye'yiz" sloganına işaret edilecek.

Özellikle İzmir, Aydın, Diyarbakır gibi muhalif partilerin etkili olduğu yerler konusunda bizzat Davutoğlu'nun özel bazı isimlerle görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor. 

KÜRTÇE VE LAZCA ŞARKI 

Seçim kampanyasında Kürtçe ve Lazca'nın da aralarında olduğu farklı dillerde şarkılar kullanılacak. Listelerin hazırlanmasının ardından 15 Nisan'da dev bir organizasyon yapılacak. Ankara'da hem "milletvekili adaylarının tanıtımı" hem de manifesto niteliğindeki "Seçim Beyannamesi"nin kamuoyuna açıklanması öngörülüyor.

Başbakan Davutoğlu ve kurmayları ise nisan ortasından itibaren seçim gezilerine ağırlık verecek. Davutoğlu'nun, 60'a yakın ilde miting yapması planlandı. 

AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 50 

Beşir Atalay'ın sunum yaptığı toplantıda son kamuoyu araştırmalarının sonuçları da paylaşıldı.

Buna göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 48-50, CHP'nin yüzde 23-25, MHP'nin yüzde 13-15 bandında olduğu belirtildi. HDP'nin ise yüzde 8-9 aralığında kaldığı ve barajı geçemediği bilgisi paylaşıldı. 

KAYNAK: HAKKI KURBAN - AKŞAM
YORUMLAR 39
  • İsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim işyerinde ülkü ocaklarında eskiden görev yapmış bir arkadaş vardı. 30 mart 2014 yerel seçimlerinde ona dedim ki Ak Parti %40 ın üzerinde oy alır. Kendisi de abi dedi %35 alsın başarı sayacağım dedi. Bende ona dedim ki senin o okuduğun, dinlediğin, takip ettiğin medyayı biraz değiştir onlar sizi hayal dünyasında uçuruyorlar, etrafta eleştiren insanların çokluğunu görünce tüm Türkiye de öyle zannediyorsunuz dedim. ne oldu sonuç hepsi madara oldu. 30 Mart 2014 Ak Parti %46 oy aldı. 10 Ağustos 2014 ne oldu 14 partinin destelediği adama fark atıldı gene madara olundu. Ne diyelim aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş.
    Cevapla
  • büyük kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    7 haziranda akp nasıl eridi tartışmalarını göreceksiniz analizciden ekranlardan geçilmez olacak inşaallah :)
    Cevapla
  • irfan 9 yıl önce Şikayet Et
    Her seçimde göğsümü gere gere ve ailemi de teşvik ederek ak partiye oyumu veren ben bile bu seçimde tereddütler içindeysem ak parti eski gücünü yani MİLLETİN GÜCÜNÜ kaybetmiş demektir.
    Cevapla
  • İsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye verilecek "dini bayramlarda" ikramiye mi yoksa Kılıçdaroğlunun liderliğimi yoksa Bahçelinin liderliği mi sizi cezbedip tereddüte düşürdü. Bu parti 30 mart yerel seçimlerindeki o ağır saldırılarda bile %46 oy almış bir partidir. Tereddüte düşmeyin Allahın izniyle %51 ile geliyoruz. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Millet Uyandı 9 yıl önce Şikayet Et
    İri zayıf falan yok ne kadar varsa hepiniz 10 ağustosta olduğu gibi birleşin. Alayınız gelin ama bakın mızıkçılık yok. Durmak yok yola devam..
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    her seçimde ak parti düşüyor nedese tokat gibi sandıklar vurulunca ak partiyi düşürmek isteyenler seçimde ortaya çıkıyorlar yorumları görünce gülüyorum paralelciler buraya gelmiş chpmi alacak chpnin vagonu mhpmi iktıdar olacak mhpe güney doguda dogu anadoluda yok chpe 11 ilde adayı yok 4 ilde bir adayı var demeki neymiş akparti 81 ilde vede avrupada 1 ciiiiii anladınıznımı akparti işte bundan kazanır ALLAHIN iziniyle vesallam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması