"Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir"

MHP Grup Başkan Vekili Vural, Diyanet İşleri Başkanı'a zırhlı araç polemiğinde Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir" dedi.

"Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir"
"Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir"
GİRİŞ 23.05.2015 16:13 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:13
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Balkan göçmen derneklerinin temsilcileriyle, kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, "Diyanet İşleri Başkanı'nın zırhı cübbesidir, dinidir. 'İbret-i alem için vereceğim' diyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletimize verdiği sözün altında kalmasını sağlıyorsun. Çek elini" dedi.

Seçim çalışmalarını aday olduğu İzmir'de sürdüren MHP Grup Başkan Vekili Vural, Balkan göçmen derneklerinin temsilcileriyle, kahvaltılı toplantıda buluştu.

Toplantı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay Vural, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı araç tahsis edecek olmasına tepki gösteren Oktay Vural, "Maalesef HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı ile oyun oynamaktadır.

HDP, AKP ve Cumhurbaşkanı, Diyanet İşleri Başkanı'nın saygınlığını maalesef ayaklar altına düşürmekte ve onu siyasete alet etmektedirler. Erdoğan'ın ibret- i alem için geri vereceği sürpriz gerçekten merak ediliyordu.

Diyanet İşleri Başkanı'na zırhlı Mercedes alacakmış. Ey Cumhurbaşkanı, ey AKP, ey HDP, kirli siyasetinize Diyanet İşleri Başkanlığımızı katmayın. Haddinizi bilin. İkiniz de aynı dağın gülüsünüz.

İkiniz de din düşmanı PKK ile birlikte dinimize, milli değerlerimize saldırıyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanı’nın zırhlı araca ihtiyacı yok.

Diyanet İşleri Başkanı’nın zırhı cübbesidir, dinidir. Bu cübbesini çıkarıp zırh takmak siyaset için Diyanet İşleri Başkanı’nı kullanmak, dinimize, diyanetimize müdahale etmek, milletin vicdanına müdahale etmektir. 'İbret-i alem için vereceğim' diyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletimize verdiği sözün altında kalmasını sağlıyorsun.

Çek elini. Senin israfını aklama yeri değil Diyanet İşleri Başkanlığı. Sen Mercedes'in pazarlama direktörü müsün?

Bundan önce de bir savcıya zırhlı araç tesis etmiştin. Ne mesajı veriyorsun Diyanet İşleri Başkanlığı'na? Tehdit mi ediyorsun? Diyanet İşleri Başkanlığı bu iradeden geri dönmemelidir" dedi. 

HIZLI TREN PROJESİ BİZİM 

Ankara - İstanbul arasında hızlı tren projesinin de MHP projesi olduğunu aktaran Vural, "Bu belgeler, TCDD Genel Müdürlüğü İnşaat Dairesi Başkanlığı'nın Ankara - İstanbul Hızlı Tren projesini anlatıyor. Hızlı tren projesinde projenin amacından bahsediyor,

Ankara - İstanbul Hızlı Tren projesinden bahsediyor. Ankara - İstanbul Hızlı Tren projesi, 1999 yılında Devlet Planlama Teşkilatınca mevcut hattın rehabilite edilmesi, ikinci hattın yapılması için kredili ihale yetkisi veriyor.

Oku ey Davutoğlu. Öğren öğren. Yapım ihalesi için 17 Eylül 1999 tarihinde ihaleye çıkılıyor. Kim vardı iktidarda? MHP vardı. Esenkent-İnönü kesimi, 16.10.2000 tarihinde bir konsorsiyuma ihale ediliyor. 23.11.2000’de konsorsiyumla sözleşme imzalanıyor. Sen var mısın burada bre cahil?

Senin bugün Ankara - İstanbul arasında hızlı tren projesi olarak bahsettiğin projenin temeli Milliyetçi Hareket Partisi tarafından projelendirilmiş, kredisi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından bulunmuştur.

Daha sonra bu proje sizin döneminizde ilerletilmek suretiyle Türkiye'ye kazandırılması için çalışılmıştır. Başbakan olmayı bilemedi, hiç olmazsa okumayı öğrenseydi. Sana hodri meydan diyorum. Bugün bu proje, Milliyetçi Hareket Partisi'nin başlattığı projeyse istifa edeceksin" dedi.

Ordu - Giresun arasında yapılan havaalanı töreninde Davutoğlu'nun konuşmasını da hatırtlatan Oktay Vural, "Davutoğlu, benden bahsetmek suretiyle 2002 yılında dönemin bakanının hızlı treni hayaldir kimse göremez dediğini iddia etmiştir. Başbakan yalan söylemektedir.

Başbakanın hızlı trenle ilgili bu iddiası külliyen yalandır. Bir kere ey Başbakan ben bu projenin ihalesini yaparken, kredisini çözerken Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon olduğu dönemde sen Beykent Üniversitesi'nde profesör olmaya çalışıyordun. Anlamazsın. Türkiye'yi yöneten bu zihniyet yalan söylemeye devam etmektedir" dedi. 

EL ELE MİTİNG YAPIN ÇAĞRISI 

AK Parti'nin seçimlere HDP ve PKK desteği ile girdiğine yönelik iddiada da bulunan Oktay Vural, basın toplatsında son olarak, "İkisi de beraber çözüm ortağıdır. Davutoğlu ile Demirtaş, el ele miting düzenlesinler.

Milletimize çözümü anlatsınlar, açılımı anlatsınlar. Dolmabahçe’yi ve Oslo’yu. Bunu kabul etmiyorlarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan; bir yanına Demirtaş’ı, öbür yanına da Davutoğlu’nu al. Çözüm ortaklarınla birlikte seni el ele kol kola miting düzenlemeye, çözümü millete anlatmaya davet ediyorum" dedi.

YORUMLAR 20
  • adm 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkenin dini lideri, cam kafesli araçlar ile seyehat eden başka din temsilcilerinden daha fazla hakeder zırhlı aracı, Ülkenin en büyük makamlaarından biridir diyanet farkında değilsiniz sanırım koşarak gittiğiniz cumada dinlediğiniz hutbelerin çıktığı kurumdur diyanet,
    Cevapla
  • h.beylerbeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    sizle hdp nin ne farkı var.hdp de diyanet işleri başkanından rahatsız mhp de rahatsız. sizi bizler yeni anladık.
    Cevapla
  • seyyar kapakçı 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz niye yanınızda korumalarla geziyorsunuz! O zaman sizde koruma talebini reddedin! Başkanın zırhı dinmiş;doğru.O zaman soruyorum;sen DİNSİZ MİSİN?Sen niye korumalarla geziyorsun?
    Cevapla
  • ali sarap 8 yıl önce Şikayet Et
    tesekkurler kardesim agzina saglik
    Cevapla
  • Sorumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah fiziki tedbiri emrediyor. Tevekkülün önemli bir kısmıdır tedbir. Diyanet işleri başkanlığının önemi zamanımızda daha da artmış durumdadır. Şer odaklarını rahatsız eder duruma gelmiştir. Zira bu durumda en pahalı zırhlı araç bile yeterli değildir. Aksini iddia eden bir şahıs bilinçli veya bilinçsizce şer odaklarına hizmet ettiğini idrak etmek zorundadır.
    Cevapla
  • Hüseyin Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı ol.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer