Mustafa Sarıgül'ü vekillikten eden taktik!

CHP'den 9. sıra milletvekili adayı olan Mustafa Sarıgül'ün Meclis'e girememesinde 'bir taşla iki kuş' stratejisinin yer aldığı iddia edildi.

Mustafa Sarıgül'ü vekillikten eden taktik!
Mustafa Sarıgül'ü vekillikten eden taktik!
GİRİŞ 18.06.2015 10:43 GÜNCELLEME 18.06.2015 11:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Seçimde 9. sırayı riskli görmeyen Sarıgül, neden Meclis dışı kaldı?

CHP kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor.  Seçim öncesi Şişli Belediyesi koridorlarında başlayıp mahkeme koridorlarına kadar taşınan kavga Mustafa Sarıgül’e büyük darbe vurdu. CHP örgütlerinde çok da kabul görmeyen Sarıgül’e karşı cephe genişledi.
 
Sarıgül’e karış olan ve içlerin de CHP’lilerin de bulunduğu grupların Mustafa Sarıgül’ün aleyhinde çalıştı. Bıçak sırtı sayılabilecek bir yerden aday gösterilen Sarıgül’ün Meclis’e gitmesini istemeyen CHP’liler bile oy vermeyeceğini söylemeye başladı.  
 
‘TATAVA YAPMA BAS GEÇ’ BU SEFER TERSE DÖNDÜ
 
Geçen yıl yerel seçimler sırasında AK Parti karşıtı olan gruplar CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ü sevmese de “Tatava yapma bas geç” (kusurlarını öne çıkarmanın şimdi sırası değil’ anlayışla oy vermişti. İddiaya göre aynı gruplar bu kez HDP’yi destekledi ve sosyal medyada Sarıgül karşıtı CHP’lilere de seslenerek  ‘Bir taşla iki kuş’  (Hem Sarıgül Meclis dışında kalsın hem de HDP barajı geçsin) kampanyası yürüttü.

İddiaya göre  bu kampanya etkili oldu. Birçok CHP’li bölgede CHP yerine HDP’ye oy verdi. CHP bölgede istediği oyu alamadı. HDP de barajı geçince Sarıgül Meclis dışında kaldı. Yani ‘Bir taşla iki kuş’ vurulmuş oldu.

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 9
  • asnaer. 8 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlik maaş alıyordur herhalde,sende akıllı ol Deniz baykal a yaptığının daha ķötüsünü yap kılıçtaroğluna bitir bu kaset olur,parti kur,yada Kadir topbaşın yanında çalış.
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sarıgül şişliye dön halen şişli chpnin elinde enkaz git geri al başkanlıgı chpede demokrası yok kabadayısın insanlara yumruk atan teneke diyen bu zat partin vardı neden girmedin bak rezil oldun bundan asla bir cacık olmaz teneke sarıgül vesallam
    Cevapla
  • erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    çok muteber yaa;( sarıgül al birini vur ötekine
    Cevapla
  • bahadır yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    chp den verilecek haberleri 3 kategoride toplayın.1) vefat haberleri.2)fitne fesat haberleri 3)ihanet haberler.başka da bir şey bilinmesi gerekmiyor chp hakkında.
    Cevapla
  • kurt yanlızlığı 8 yıl önce Şikayet Et
    ben sarıgülün yerinde olsam chpyi bölerim zaten kurtoğlu kılıçdar başarısız kendi tdh lileri ayırırım chpye gider ayak son darbeyi vururum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi