CHP'den MHP'ye: Meclis'e de gelmeyin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM başkanlığı seçimindeki MHP'nin tutumuna ilişkin

CHP'den MHP'ye: Meclis'e de gelmeyin!
CHP'den MHP'ye: Meclis'e de gelmeyin!
GİRİŞ 02.07.2015 17:40 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Koç, TBMM'de, gazetecilerin Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin tutumu ve sonrasındaki  açıklamalara ilişkin soru üzerine Koç, "Türkiye'nin en önemli koltuklarından  birini daha önceki iktidar partisine sunulmasına zemin hazırladıkları ortada.  Daha önce kronolojik olarak da AKP'nin zor durumda kaldığı günlerde verilen  unutulmaz, can kurtaran destekler de ortada" diye konuştu.

Dar ufuklu siyasetin Türkiye'nin sorunlarını çözmede etkili  olamayacağını dile getiren Koç, şunları söyledi: "Yaşadığımız gerçeklerle yüzleşme cesaretini göstermek zorundayız. Hiç  kimse öteki değil, hiç kimse kapının dışında değil. Eğer bu düz mantığı  sürdürürseniz sizin hiçbir komisyona girmemeniz lazım, sizin Meclis salonuna dahi  girmemeniz lazım, sizin aynı birleşik oy pusulasında yan yana dahi yer almamanız  lazım. Düz, basit mantık beraberinde birçok davranışı da uygulanır hale  getiriyor. Onun için dün takınılan tavrın düz mantıkla ilgisi yok. 'Efendim şu  bizim adayımız desteklenseydi', yani iki partinin yan yana gelmesiyle sayı  yeterli olmuyor bu kadar açık, matematik. Ötekinin destek vermesi lazım. 'Onun  desteğini istemem'. Dışarıdan olmaz, içeriden olmaz. Nasıl olacak? Gider altın tepsi içerisinde sunarsın."

Meclis Başkanlığına seçilen İsmet Yılmaz'a da yeni görevinin hayırlı  olması temennisinde bulunan Koç, "Umarım, Meclis Başkanlığı görevini daha önce  görev yapan sayın Meclis başkanlarının girdiği vesayet çizgisinde sürdürmez.  Çünkü talimatla görev yapılan dönemleri çok iyi hatırladık. Anayasa ve İçtüzük'te  Meclis Başkanı'nın görevleri, sorumlulukları belli. Umarım tarafsızlık başta  olmak üzere bütün o gerekleri uygulayacak bir Meclis Başkanlığı portresi sunar"  ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 17
  • cia 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ya AKP MHP koalisyonu kursunlar CHP de kendini yesinler ok mi
    Cevapla
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Koç, Tam Bir CHP Zihniyetini İfade Etmiş. Kendin Başkasına Tahammülleri Yok, Memleket Babalarının Malları Sanki. CHP, 90 Yıllık Geçmişi İle Türk Siyasetinin Kanseri Olmuştur.
    Cevapla
  • ahmet ç. 8 yıl önce Şikayet Et
    siz pkk sempatizanı partiye desteklerken iyi utanmadan birde desteklediğinizi tv lerde söyleyin ondan sonra MHP ye laf atın bunlar ucuz siyasetler helal olsun MHP ye
    Cevapla
  • avcı 8 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi partisi hakkında konuşursa daha uyğun olacak,senin oyun sayın belli, el kaşığı ile çoba içenin karnı doymaz,koç kendi kaşığını kullanırsa bir gün olur sofradan aç kalkmaz
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    chp adayını destekleseydi iyi olurdu değil mi? Desteklemeyince kötü oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı