8 bakan tarihe geçiyor: siyasi tarihte örneği yok

Milletvekili olmamalarına rağmen yeni hükümet kurulamadığı için koltuklarını devredemeyen bakanlar tarihe geçecek, çünkü...

8 bakan tarihe geçiyor: siyasi tarihte örneği yok
8 bakan tarihe geçiyor: siyasi tarihte örneği yok
GİRİŞ 11.08.2015 11:58 GÜNCELLEME 11.08.2015 11:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

3 dönem kuralına takıldıkları için Meclis dışı kalmalarına rağmen halen kabinedeki görevleri devam eden 8 bakanla ilgili daha önce siyasi tarihte örneği olmayan bir durum yaşanıyor.

Yeni hükümet kurulamadığı için 2 ayı aşkın bir süredir görevi devredemeyen bu bakanlar, mevcut hükümetle seçime gidilirse Kasım ayına kadar görevlerine devam edecekler. Bu isimlerin bakanlıkları seçimle de sona ermeyecek. Anayasa gereği yeni bir hükümet kurulana kadar aynı görevlerine devam edecekler. Böylece milletvekili sıfatı olmayan ve dışarıdan atama yolu ile gelmemiş olan 8 isim en az 2016'nın başına kadar bakanlık yapmayı sürdürecek.

Kabinedeki görevleri 'mecburi' olarak devam eden Bülent Arınç, Ali Babacan, Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nurettin Canikli ve Ömer Çelik'e milletvekili olmadıkları için herhangi bir özlük hakkı ödemesi de yapılamıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu bakanların olası erken aday olmalarının önünde hiçbir engel yok.Devlete hizmeti geçmiş bu kişileri harcamak etik olarak da doğru değil.
    Cevapla
  • kral 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partili olarak bu bakanları tebrik ederim,bunlara bişekilde özlük haklarını öderler bu devlet kimsenin parasını yemez.
    Cevapla
  • memetcik 8 yıl önce Şikayet Et
    millet olarak saçını sakalını ağartan hizmet eden bu insanların hakkı ödenmez. 2003 ten bu tarafa o kadar fitne fesadla kafir zındıkla mücadele ile beraber tarihte görülmemiş hizmetler ile adeta memleket sıçramıştır. bu pkk teröründe ise muhalefet ve dış mihrakların payı büyüktür.
    Cevapla
  • bişey olmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    emekli milletvekili maaşları var.
    Cevapla
  • Abdullah Said 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu millete milyarlarca lira - dolar değer üretilmesine ön ayak olan bu insanların hakları ödenmez. Ali Babacan ve Mehmet Şimşek yurtdışında milyon dolarlık maaşlarını terkedip bakanlık yaptılar.
    Cevapla
  • Samud 8 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarıyla emeklilik yaşları dolmadıkça o haktan yararlanamıyorlar.. Gerçi şimdiye kadar kazandıkları onları bayağı bir müddet idare eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...