Davutoğlu: 3 dönem kuralını görüşüyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 dönem kuralını görüştüklerini ve herkesin aday olma hakkının olduğunu söyledi.

Davutoğlu: 3 dönem kuralını görüşüyoruz
Davutoğlu: 3 dönem kuralını görüşüyoruz
GİRİŞ 04.09.2015 13:01 GÜNCELLEME 04.09.2015 13:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim güvenliği konusunda kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini belirtirken, aday adaylığı ile ilgili ise 3 dönem kuralını konuştuklarını ve herkesin aday olma hakkının olduğunu söyledi.

KİMSE TEREDDÜT ETMESİN

Seçim güvenliği ile ilgili bir soru üzerine Türkiye'de daha önce daha da zor şartlarda seçim gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, ''1990'larda yapılan seçim bugünden daha zor şartlarda gerçekleşmiştir. Türkiye hem terörle mücadele edecek, hem de seçim gerçekleştirecek bir güce sahiptir. Kimse tereddüt etmesin.'' dedi.

HÜKÜMET ÇIKMIŞ OLSAYDI, TEMİNAT ALTINA ALIRDIK

Eğer Meclis'ten bir hükümet çıkmış olsaydı, seçim güvenliğini teminat altına alacaklarını söyleyen Davutoğlu, ''Bir düzenleme yapabilirdik. Seçim güvenliğini en fazla etkileyen unsur köylerde baskı yapılmasıdır. YSK'ya bu yönde çağrıda bulunduk bunun mümkün olmadığı beliritildi.'' diye konuştu.

3 DÖNEM KURALINI GÖRÜŞÜYORUZ

Aday adaylığı konusu ile ilgili de konuşan Davutoğlu, ''Adaylık başvurularını aldık. Çok sayıda başvuru olmasından ötürü memnuniyet duyduk. Bütün arkadaşlar biz de eşittir, herkesin aday olma hakkı da vardır. 3 dönem kuralını görüşüyoruz. Bu arkadaşlar ile omuz omuza çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • sarp 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanım lutfen adayları secerken dıkkat edın. bakıyorumda akp aday adayları 7 hazıranda hepsı hdp çalışıyorlardı. şimdi gelmişler aday oluyorlar akp den. bunları ıyı araştırın oyle aday gösterın. rantçıları aday etmeyın memleketıne faydalı olanları secın vatana ıhanet edenlerı degıl. uyanık olun.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki seçimde hükümet sizdini, ancak sandıklara hdp hükmetti bu bir zaaftır, kimse kusura bakmasın
    Cevapla
  • irfan 8 yıl önce Şikayet Et
    kaldirin üc dönemi
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    ''Bir düzenleme yapabilirdik. Seçim güvenliğini en fazla etkileyen unsur köylerde baskı yapılmasıdır. YSK'ya bu yönde çağrıda bulunduk bunun mümkün olmadığı beliritildi.'' Ne demek bu ya. Mümkün değil de ne demek gözümüzün önünde yapıyorlar. Vanda yine aynı sonuç çıkacak desene!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı